Monday, July 2, 2012

Twee grote aardbevingen treffen westelijk Mexico binnen 12 uur



Twee grote aardbevingen treffen westelijk Mexico binnen 12 uur,
Twee grote aardbevingen hebben toegeslagen West-Mexico, schudden gebouwen zo ver weg als de hoofdstad en het verzenden van mensen uit de kantoren haasten op de straat op.


Er waren geen meldingen van grote schade na de eerste van de twee bevingen.

De beving volgde een reeks recente bevingen in de regio.

Een krachtige 7.4-magnitude aardbeving ten zuidwesten Mexico op 20 maart, het doden van twee mensen, gewond raakten dertien anderen en schade aan duizenden huizen. Enkele honderden naschokken hebben gewiegd zuiden, westen en midden van Mexico sinds die tijd, waaronder een 6.3-magnitude aardbeving op 2 april.

Mensen in drukke hoofdstad van Mexico, met meer dan 20 miljoen in het stedelijk gebied, maar al te bekend met seismische activiteit en gebruikt om ontruimingsoefeningen.

De Honolulu op basis van Pacific Tsunami Warning Center zei dat het had geen tsunami-waarschuwing uitgegeven, maar de medewerkers oceanograaf David Walsh nam nota van de beving was in de buurt van water, groot genoeg en potentieel diep genoeg om een ​​oorzaak.

Eerder op woensdag, een 8,7 magnitude aardbeving van Indonesië, waardoor de vrees voor een enorme tsunami als degene die de Indische Oceaan rand gehavend in 2004, maar de autoriteiten zei dat er geen meldingen duidt op een grote bedreiging.

Bronnen:


No comments:

Post a Comment