Monday, July 9, 2012

άλλο τρομερό πετρελαιοκηλίδα χτυπά Νιγηρίας ακτή και το περιβάλλον


άλλο τρομερό πετρελαιοκηλίδα χτυπά Νιγηρίας ακτή και το περιβάλλον

Μια πετρελαιοκηλίδα κοντά στις ακτές της Νιγηρίας είναι πιθανόν η χειρότερη για να χτυπήσει αυτά τα ύδατα σε μια δεκαετία, ένας υπάλληλος της κυβέρνησης δήλωσε την Πέμπτη, όπως ελαστικά από τη βασιλική ολλανδική Shell PLC διαρροή πλησίασε νότια ακτογραμμή της χώρας.

Η κηλίδα από Bonga τομέα της Shell έχει επηρεάσει 115 μίλια (185 χιλιόμετρα) του ωκεανού κοντά στην ακτή της Νιγηρίας, ο Peter Idabor, ο οποίος ηγείται του Εθνικού Ανίχνευση Διαρροών Πετρελαίου και απάντηση του Οργανισμού, δήλωσε στο Associated Press. Idabor είπε ότι η κηλίδα συνέχισαν να κινούνται προς την ακτή βράδυ της Πέμπτης, θέτοντας σε κίνδυνο τα πουλιά, ψάρια και άλλα άγρια ​​ζώα της περιοχής.

Η Shell, η μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου στη Νιγηρία, δήλωσε ότι η διαρροή συνέβη πιθανόν την Τετάρτη ως εργαζόμενοι προσπάθησαν να απαλλαγούν από το πετρέλαιο σε ένα δεξαμενόπλοιο περιμένει. Η εταιρεία δημοσίευσε φωτογραφίες από την πετρελαιοκηλίδα, η πεμπτουσία του ουράνιου τόξου γυαλάδα στην επιφάνεια του ωκεανού, αλλά πιστεύει ότι είπε ότι περίπου 50 τοις εκατό του πετρελαίου που διέρρευσε Ήδη έχει εξατμιστεί.

Η πηγή των διαρροών συνδεθεί Έχει πάει, όμως, Η πετρελαιοκηλίδα απειλεί ακόμα την ακτογραμμή και την άγρια ​​ζωή, δήλωσε ο Peter Idabor, ο οποίος ηγείται του Εθνικού Ανίχνευση Διαρροών Πετρελαίου και αντίδρασης του Οργανισμού. Ειδικοί από τη Βρετανία θα πάει βοήθεια με τον καθαρισμό. Κηλίδων από την πετρελαιοκηλίδα Bonga πιθανόν θα φθάσει κοντά σε παραλίες Forcados την Πέμπτη, επηρεάζοντας άγριας ζωής εκεί, Idabor είπε.

Το πετρελαϊκό πεδίο Bonga βρίσκεται περίπου 75 μίλια από τις ακτές της Νιγηρίας, και μπορεί να παράγει περίπου 200.000 βαρέλια πετρελαίου και 150 εκατομμύρια κυβικά πόδια αερίου την ημέρα, αν και έχει διακοπεί η παραγωγή μετά την ανακάλυψη της διαρροής. Η Shell λειτουργεί το πεδίο στο πλαίσιο εταιρικής σχέσης με τα κρατικά Νιγηρίας National Petroleum είδους

Η Shell Bonga εκτιμά ότι η πιθανή διαρροή λιγότερο από 40,000 βαρέλια ήταν, ή 1,68 εκατομμύρια γαλόνια. Αυτό είναι περίπου το ίδιο ποσό των υπεράκτιων πετρελαίου διαρρέουν ότι το 1998 σε έναν τομέα της Mobil. Οι 1998 κηλίδων πετρελαιοκηλίδα είδε παρατείνεται για περισσότερο από 100 μίλια προς Λάγκος, οικονομική πρωτεύουσα της χώρας.

Ωστόσο, το μέγεθος της διαρροής μπορεί να είναι μεγαλύτερες εκδηλώσεις. SkyTruth, μια μη κερδοσκοπική ομάδα που βασίζεται σε δορυφορικές Δυτική Βιρτζίνια που χρησιμοποιεί εικόνες για τον εντοπισμό περιβαλλοντικών προβλημάτων, Εκτιμώμενη η πετρελαιοκηλίδα θα μπορούσε να επεκτείνετε σε περίπου 350 τετραγωνικά μίλια (920 τετραγωνικών χιλιομέτρων) του ωκεανού - τρεις φορές το τι πιστεύουν νιγηριανών αρχών. "Θα μπορούσε να είναι η διαρροή κοντά στο ανώτατο όριο του τι η Shell έχει δηλώσει,« Ιωάννης Αμώς, ιδρυτής και πρόεδρος του SkyTruth, είπε στο AP την Πέμπτη. Ωστόσο, είπα ότι χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες για τον προσδιορισμό του πεδίου εφαρμογής της πραγματικής διαρροής του.

Νιγηριανές αρχές ελπίζουν να χρησιμοποιήσουν φράγματα πετρελαίου και χημικών για να διαλύσει ή να εισπράξει το χυμένο λάδι, Idabor είπε. Σε μια δήλωση, η Shell Νιγηρίας, δήλωσε ο Θυγατρική είχε ήδη πλοία της να μείνει έξω από την κηλίδα να χρησιμοποιήσετε διαλυτικό για την γυαλάδα του πετρελαίου. Η εταιρεία είπε ότι θα χρησιμοποιήσει επίσης υπέρυθρες εξοπλισμό για τον εντοπισμό μέρη όπου η λάμψη είναι το παχύτερο.

Οι περιβαλλοντολόγοι κατηγορούν Shell για ρυπογόνων πλούσια σε πετρέλαιο της χώρας του Δέλτα του Νίγηρα. Μερικοί λένε ότι όσο Περιβαλλοντιστών 550 εκατομμύρια γαλόνια πετρελαίου χύνονται στο δέλτα ΚΑΤΑ περίπου 50 χρόνια της Shell της παραγωγής στη Νιγηρία - ένα ποσοστό περίπου συγκρίσιμη με μία Exxon Valdez καταστροφή ανά έτος. Εκτιμάται ότι 11 εκατομμύρια γαλόνια κυκλοφόρησε ήταν κατά τη διάρκεια του 1989 πετρελαιοκηλίδα του Exxon Valdez στην Αλάσκα.

Η Shell τα τελευταία χρόνια έχουν πει περισσότερες διαρροές στο δέλτα προκαλούνται από τις υποκλοπές σε κλέφτες να κλέψουν αγωγών αργού πετρελαίου, η οποία καταλήγει στη μαύρη αγορά πωλούνται ή βρασμένα Σε ένα αργό πετρέλαιο ή κηροζίνη.

Νιγηρία, ένα κράτος-μέλος του ΟΠΕΚ Περίπου 2,4 εκατομμύρια βαρέλια την παραγωγή του αργού πετρελαίου την ημέρα, είναι ένας κορυφαίος προμηθευτής στις ΗΠΑ

Πετρελαιοκηλίδες είναι συχνό φαινόμενο στη Νιγηρία και λόγω του αριθμού των ΕΝΤΟΠΙΣΤΕΙ αιτίες, συμπεριλαμβανομένων των: διάβρωση των αγωγών και δεξαμενόπλοια (50% του συνόλου των διαρροών), σαμποτάζ (28%), καθώς και επιχειρήσεις παραγωγής πετρελαίου (21%), με 1% των διαρροών καταλογίστηκε Ανεπαρκής ή μη λειτουργικό εξοπλισμό παραγωγής. Ο μεγαλύτερος συνεισφέρων στο συνολικό πετρελαιοκηλίδα, η διάβρωση των σωλήνων και των δεξαμενών, είναι η ρήξη ή διαρροή των υποδομών παραγωγής που χαρακτηρίζονται ως «πολύ παλιά και τακτική επιθεώρηση και συντήρηση ΕΛΛΕΙΨΗ"

Η ιστορία της παραγωγής πετρελαίου στη Νιγηρία χρονολογείται στα τέλη του πενήντα. Το 1956, βασιλική ολλανδική Shell ανακάλυψε αργού πετρελαίου σε Oloibiri, ένα χωριό στο Δέλτα του Νίγηρα, και την εμπορική παραγωγή άρχισε το 1958. Σήμερα, υπάρχουν περίπου 606 πετρελαιοπηγές στο Δέλτα του Νίγηρα, εκ των οποίων 360 είναι στην ξηρά και 246 υπεράκτιες. Η Νιγηρία είναι σήμερα ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στην Αφρική και η έκτη μεγαλύτερη στον κόσμο, με μέσο όρο 2,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bbl / d) το 2006. Αποδεδειγμένη πετρελαίου της Νιγηρίας είναι 35,2 δισεκατομμυρίων βαρελιών διατηρούνται. Νιγηρία οικονομία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό στα κέρδη από τον τομέα του πετρελαίου, η οποία παρέχει το 20% του ΑΕΠ, το 95% του ξένου συναλλάγματος, και περίπου το 65% των εσόδων του προϋπολογισμού.

Από την ανακάλυψη του πετρελαίου στη Νιγηρία το 1956, η χώρα έχει υποστεί τις συνέπειες των αρνητικών περιβαλλοντικών εξερεύνηση πετρελαίου και την εκμετάλλευση. Μεταξύ 1976 και 1996 συνολικά 4647 περιστατικά είχαν ως αποτέλεσμα τη διαρροή των 2.369.470 βαρέλια πετρελαίου περίπου στο περιβάλλον. Επιπλέον, μεταξύ 1997 και 2001, η Νιγηρία κατέγραψαν επίσης ένα συνολικό αριθμό των περιστατικών πετρελαιοκηλίδας 2,097. Το 1998, 40.000 βαρέλια πετρελαίου από την πλατφόρμα της Mobil από την ακτή Άκουα Ibom διέρρευσε στο περιβάλλον, προκαλώντας σοβαρές ζημίες στο παράκτιο περιβάλλον.

Πηγές:


No comments:

Post a Comment