Friday, July 6, 2012

brasil russland handel


brasil russland handel

Siden 2000 Russland har vært den viktigste destinasjonen for eksport av storfekjøtt fra Brasil og andre land i Sør-Amerika.

Russland og Brasil er begge store råvareprisene nasjoner, med Russland blant verdens topp energi og metaller produsenter og Brasil sterk eksport av landbruksprodukter, jernmalm, biler og maskiner.

Handelen mellom de to BRIK gigantene vokste til $ 6,8 milliarder kroner i 2008, men falt tilbake til $ 4.6 milliarder året etter på grunn av den globale finanskrisen, sa Kreml.

Sør-Afrika vil denne uken ta noen innledende skritt for å velte den amerikanske dollaren som den foretrukne verdensomspennende valuta for handel og investeringer i fremvoksende økonomier.

Dermed er nasjonen forventet å bli part i å godkjenne den kinesiske valuta, renminbi, som valuta handel i framvoksende markeder.

Dette betyr å få en renminbi-nominert bankkonto, i tillegg til en dollar-konto, kan være en fordel for afrikanske virksomheter som søker å gjøre forretninger i de fremvoksende markedene.

Flyttingen er satt til å utfordre overlegenhet av den amerikanske dollaren. Dette sier ekspertene, er den siste salven i den største verdensomspennende valutaen krig siden 1930-tallet.

BRIC landene (Brasil, Russland, India, Kina og Sør-Afrika) undertegnet en avtale om å ikke handle i amerikanske dollar lenger, men i sine egne valutaer. De er også arbeider med å skape sin egen bank for handel mellom hverandre.

Kilder:


No comments:

Post a Comment