Monday, July 23, 2012

picasso resim gül dönemi


picasso resim gül dönemi

Pablo Picasso 25 Ekim 1881, Malaga, İspanya, doğduğu ve 8 Nisan 1973 (91 yaş) Mougins, Fransa öldü. Babası Jose Ruiz y Blasco (1838-1913) tarafından eğitildi Malaka Escuela İl de Bellas Artes ve Güvercinler görüntüleri uzmanlaşmış bir ressam olarak bir çizim İspanyol ressam ve resim öğretmeni oldu ve oğlu ilk verdi 1888 yılında sanat dersleri. 1891 yılında babası La Coruna taşındı ve oğlu süs çizim derslerine katıldı Escuela de Bellas Artes, ders verdi. 1895 yılında Barcelona'ya taşındı ve Escuela de Bellas Artes de öğretti.

O noktada o öğrendim ve hızla ona babasının yeteneklerini aşmak için izin yeni dışavurumcu araçları geliştirmek için ne ile deneme yaptığı edebilenler. La Corua yılında babasının model ve 13 yaşında orada ilk sergisini desteği ile ona sağlayan, oğlu olanlara kendi emelleri kaymıştır.

Ailesi 1895 sonbaharında Barcelona taşındı ve Pablo babası çizim profesörü olarak görev yaptığı son yazılan üstlenen yerel sanat akademisi (La Llotja) girdi. 1897 yılında İspanya'da yaptığı nihai ünü güvence görünüyordu; o yıl içinde yaptığı resim Bilim ve Hayırseverlik, hangi babası doktor, Güzel Sanatlar Sergisi, Madrid'de bir mansiyon ödülü kazandı modellenmiştir.

Pablo Picasso, bir çok genç yaşlardan itibaren babası tarafından boyamak için eğitilmiş bu yana, o da İspanyol sanat geleneklerinin bu şekilde nüfuzunu emilir. Onun erken 20s olarak, Paris'e taşındı vardı ve hızla daha duygusal anlamlıydı bir palet yaptığı toprak tonlu renkler değişti. İlk gerçekten orijinal eserleri, Mavi dönemi gibiydi. Genç sanatçı, en yakın arkadaşının ölümünden sonra bazı zor günler geçiriyor ve bu da Paris'te ilk yıllarında mali sıkıntılar yaşıyordu. Bu zaman onun resimlerinde ağırlıklı olarak mavi tonlarda oluşturulan ve görüntüler onların şans aşağı gibi immaciated kişi idi. Buna rağmen, resimler gizem duygusu ulaşmak ve bu onun en şiirsel imgeleri bazılarıdır.

1897 Sonbahar yılında San Fernando Kraliyet Akademisine girdi. Ama aptal öğretim bulma, o giderek genelevlerde ve o İspanyol boyama keşfetti Prado, içinde, sokaklarda, kafelerde, onun etrafında onun kayıt süresi hayat geçirdi.

Picasso 1900 yılında Paris'e ilk ziyaretini gerçekleştirdi. Paris sonra Avrupa'nın sanat başkenti idi. Orada ilk Parisli arkadaşı, gazeteci ve Picasso dili ve edebiyatı öğrenmemizi sağladı şair Max Jacob, bir araya geldi. Bunlar ciddi yoksulluk, soğuk ve çaresizlik zamanlardı.

Picasso'nun "Mavi Dönem" (1901-1904), onun mavi resimlerinde yoksul insan canlandıracak. Mavi kasten seçildi - Derin ve soğuk, sefalet ve umutsuzluk anlamına - Böyle Fahişeler, kör, out-of-iş aktörleri ve sirk halk olarak gösterilen rakamlar, umutsuzluk yoğunlaştırmak, yanı sıra Picasso, kendisi ve beş parasız arkadaş. Zamanda, Picasso'nun hatta mavi elbiseler giyerdi.

1905-6 yılında, Picasso'nun paleti bej bir ayırt edici ya da "gül" sesi getirerek, önemli ölçüde hafifletmek başladı. Konu aynı zamanda daha az karartıcı. İşte onun uzun kariyerinin geri kalanında çeşitli aşamalarında Picasso'nun resimlerinde dolduracaktır sirk ve palyaçolar tarafından ilk görünümüdür.

Yumuşak pembeler sadece bu değil, maviler, kırmızılar ve yeşiller bu görüntüleri tamamlayacak çünkü Picasso'nun renkleri aydınlandı zaman, ne ölçüde yanıltıcı, "Gül Dönemi" (1904-1906) adını almaktadır. Bir deri bir kemik rakamlar dolgun oldu. Yeni renk sıcaklığı ve hayat ifade eder. Picasso'nun tabloları satmaya başlıyor ve o artık bir stüdyo, bir sevgilisi ve bir ömrü vardır. Iki dönem - "Mavi" ve "Gül" - gençlik ve olgunluk ikonoklastik sanatının geleneksel sanat arasında bir geçiş oluşturur. Oluşturmak artık üç boyutlu temsili geleneksel kuralları takip etmek göründüğü 1907 yılında, Picasso ve Georges Braque, Kübizm tanıtmak. "Mavi" ve insan figürü Picasso'nun Kübist çalışmalarda daha az bozulmamış ve daha tanınabilir çünkü "Gül" dönemlerde popüler kalır.

Kaynaklar:




No comments:

Post a Comment