Saturday, July 7, 2012

Srbski voditelj pove Putin ne bo trgovanje Kosova za članstvo v EU


Srbski voditelj pove Putin ne bo trgovanje Kosova za članstvo v EU

Srbija je na "dolgo in negotovo" ceste na vstop v Evropsko unijo, vendar ne bodo odrekli svojo trditev, da Kosova zaradi članstva

Srečanje z Nikolich je bilo tudi prvo srečanje Putina je s tujo vodja izven nekdanje Sovjetske zveze, saj se je vrnil v predsedovanjem Rusije za obdobje šestih let od 7. maja.

Par je govoril toplo vezi med njunimi narodi, ki imajo večinoma slovanskega pravoslavno krščansko kulturo, animus proti Natu čez leta 1999 bombardiranja proti vladi Miloševića in nasprotovanja neodvisnosti Kosova.

"Vidimo, Srbijo kot naši duhovni bratje," je dejal Putin, ki je srečal Nikolich ob robu kongresa prevladujočega stranke Združena Rusija samo zunaj Kremlju.

Nikolić je povedal Putin, da je "Srbija je partner Rusije na Balkanu" in dejal, da bi zaščitili interese Srbije in Rusije. Ampak Nikolić na voljo tudi dodatne zagotovilo, da se želi Srbija pridružiti EU.

"Srbija je na poti v EU. To je dolgo in negotovo pot. Bomo naročite našo državo v skladu s pravili, ki obstajajo v EU," je Nikolić je povedal Putin, na podlagi ruske tiskovne agencije Itar-Tass in Tanjug Srbije.

Dodal je, da je "ni slišal obstaja pogoj, da mora Srbija prizna Kosovo. Ne moremo storiti, da tudi če to pomenilo prekinitev pogajanj v tem trenutku."

Viri:


No comments:

Post a Comment