Monday, July 9, 2012

γιατί η μεξικανική καταπολέμησης των ναρκωτικών πόλεμος συνεχίζεται


γιατί η μεξικανική καταπολέμησης των ναρκωτικών πόλεμος συνεχίζεται

Πολλοί Μεξικανοί θα έλεγαν οι στόχοι του στρατού υπό την ηγεσία της προσπάθειας που ξεκίνησε από τον πρόεδρο Φελίπε Καλδερόν για το 2006 παραμένουν ανεκπλήρωτες. Μεξικανικά καρτέλ ναρκωτικών, ή οργανώσεις διακίνησης ναρκωτικών, υπήρξαν για αρκετές δεκαετίες, αλλά έχουν γίνει πιο ισχυρό από τη διάλυση της Κάλι της Κολομβίας και καρτέλ Μεντεγίν στη δεκαετία του 1990. Μεξικανικά καρτέλ ναρκωτικών κυριαρχούν σήμερα στην αγορά χονδρικής πώλησης παράνομων ναρκωτικών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μεξικό υπήρξε ιδιαίτερα μεγάλη πηγή της ηρωίνης και κάνναβης, καθώς και των λαθρεμπόρων ναρκωτικών από το Μεξικό είχε ήδη δημιουργήσει μια υποδομή που είναι έτοιμη να εξυπηρετήσει τις Κολομβία βάση διακινητές. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1980, οι Οργανισμοί και από το Μεξικό ιδρύθηκαν και αξιόπιστη μεταφορείς της κολομβιανής κοκαΐνης. Στην αρχή, οι μεξικανικές συμμορίες που καταβάλλονται σε μετρητά ήταν για υπηρεσίες μεταφοράς, αλλά στα τέλη της δεκαετίας του 1980, η μεξικανική και οι κολομβιανές Οργανισμοί μεταφοράς των εμπόρων ναρκωτικών που έχουν εγκατασταθεί σε σύστημα πληρωμών-σε-προϊόν. Οι μεταφορείς από το Μεξικό Συνήθως δόθηκαν 35% έως 50% κάθε φορτίου κοκαΐνης. Η ρύθμιση αυτή σημαίνει ότι ενεπλάκη Οργανισμοί από το Μεξικό στη διανομή, καθώς και η μεταφορά της κοκαΐνης, και έγινε ο τρομερός διακινητών τους στο δεξί.

Συλλήψεις των βασικών ηγετών της σύμπραξης, ιδιαίτερα στα καρτέλ Τιχουάνα και του Κόλπου, έχουν οδηγήσει στη βία ως καρτέλ ναρκωτικών Αύξηση αγώνα για τον έλεγχο των οδών διακίνησης προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μέχρι το 2008, οι πόλεμοι των ναρκωτικών γκρεμίστηκε την ειρήνη. Δύο αντίπαλες καρτέλ-Χουάρες και Σιναλόα, άρχισε μάχονται για τον έλεγχο των κερδοφόρων διάδρομο λαθρεμπορίου προς τις ΗΠΑ ο ετήσιος ρυθμός δολοφονία σχεδόν διπλασιάστηκαν το 2008 - 1,600 3,100 από το 2010.

Ο Πρόεδρος Felipe Calderon αναπτυχθεί χιλιάδες στρατιώτες για να περιορισθεί η βία των ναρκωτικών, και αργότερα ομοσπονδιακή περιπολικό της αστυνομίας και οι δρόμοι να οδηγούν αντεπιθέσεις. Στις 11 Δεκεμβρίου 2006, όταν στο νεοεκλεγέντα πρόεδρο Φελίπε Καλδερόν κάθισε ομοσπονδιακή 6.500 στρατιώτες στην πολιτεία της Michoacan να τερματισθεί η βία των ναρκωτικών στο πλαίσιο της εκεί λειτουργίας Michoacan όνομα. Η δράση αυτή είναι η πρώτη μεγάλη Θεωρείται ως λειτουργία του οργανωμένου εγκλήματος, και θεωρείται ως το σημείο εκκίνησης Γενικά του πολέμου ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα καρτέλ των ναρκωτικών.

Καλντερόν υποσχέθηκε ότι ο στρατός θα είναι μια προσωρινή λύση, καθώς η ομοσπονδιακή διεφθαρμένη αστυνομία και Μεταρρυθμισμένων Εκκλησιών θανατώθηκαν. Σήμερα, με τη βοήθεια των ΗΠΑ στον τομέα της κατάρτισης σε ακαδημίες, η χώρα έχει πάνω από 30,000 νέων ομοσπονδιακών αστυνομικών ή την κατάρτισή του. Στρατεύματα εξακολουθούν να περιπολούν 50,000 ακόμη στους δρόμους και θα το κάνουμε μέχρι το τέλος της εξαετούς διάρκειας Καλντερόν για το επόμενο έτος.

 Καθώς ο χρόνος προχώρησε, Καλντερόν συνέχισε να κλιμακώνεται εκστρατεία κατά των ναρκωτικών ιστορικά, στην οποία υπάρχουν σήμερα 45,000 στρατεύματα Σχετικά Συμμετέχει στο PMaddition πολιτειακές και ομοσπονδιακές στις αστυνομικές δυνάμεις. Το 2010 Καλντερόν είπε ότι τα καρτέλ αναζητούν ότι «για να αντικαταστήσει την κυβέρνηση" και "προσπαθεί να επιβάλει ένα μονοπώλιο είναι από τη δύναμη των όπλων, και τα γεγονότα επιβάλλουν το δικό τους προσπαθώντας να νόμους."

Μετά από δύο χρόνια έρευνας, του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τον περασμένο μήνα Αναφέρθηκαν αξιόπιστες αποδείξεις ότι οι δυνάμεις ασφαλείας, υπό την ηγεσία του στρατού, υπεύθυνος για 170 περιπτώσεις ήταν τα βασανιστήρια, εξαφανίσεις 39 εξωδικαστικές δολοφονίες και 24 στα πέντε κράτη που μελέτησαν.

Κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς πόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτόν τον πόλεμο. Η κυβέρνηση απελευθέρωσε μια αντιστοιχία μεταξύ των "θανάτων που οφείλονται σε εγκληματική αντιπαλότητα" στα τέλη του περασμένου χρόνου, συνολικά 34,612. Παρά τις υποσχέσεις των ενημερώσεων, υπήρξε σιωπηλός από τότε.

Οι εθνικές εκθέσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα της Επιτροπής ότι η κυβέρνηση έχει αποκαλύψει 310 μαζικό τάφο από το 2007, που περιείχε τα λείψανα των 1,230 ατόμων. Ψυχολόγοι εδώ έχουν αρχίσει να υποψιάζονται την αύξηση του πληθυσμού που υποφέρει από ένα είδος συλλογικής μετα-τραυματικό στρες.

Πολίτες αναφέρουν φήμες, φόβοι εγκλήματα, εγκλήματα, οδοφράγματα μέσω Facebook και Twitter - και στη συνέχεια σκοτώνονται για απόσπαση. Μερικά από τα πιο δημοφιλή blogs στη χώρα οθόνης βίντεο, ταινίες και φωτογραφίες ταμπάκο των βασανιστηρίων, βίαιων ομολογίες και τον αποκεφαλισμό.

Τα αποτελέσματα πρόσφατων ερευνών από Parametria Διαπίστωσε ότι 1,6 εκατομμύρια Μεξικανοί ΕΧΟΥΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ Λόγω της βίας των ναρκωτικών από το 2006. Μια μελέτη από το με έδρα τη Γενεύη Κέντρο Παρακολούθησης Εσωτερικού Εκτοπισμού θέσει τον αριθμό σε 230.000 το 2010, εκτιμώντας ότι οι μισοί κατέφυγαν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μια άλλη μελέτη, από τον Rodolfo Ρούμπιο δημογράφος στο Colegio de la Frontera Norte, λέει ο Χουάρες μόνο 200,000 άτομα έφυγαν για άλλες πόλεις του Μεξικού Μεταξύ 2007 και 2010. Πολλοί από τους εμπλεκόμενους είναι εργατική τάξη ή φτωχοί οι οποίοι δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

"Οι άνθρωποι που έχουν το καθεστώς ή τις μικρές μεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν ένα πρόβλημα που πηγαίνουν στις Η.Π.Α.», δήλωσε ο Roldan Genevieve, ειδικός σε θέματα μετανάστευσης στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Σιουδάδ Χουάρες. "Αυτό δεν είναι η περίπτωση των εργαζομένων στις μακιλαδόρας. Δεν έχουν αυτή την επιλογή."

Πηγές:


No comments:

Post a Comment