Monday, July 2, 2012

IMF waarschuwde over een permanente verdubbeling van de olieprijzen in de komende tien jaar



IMF waarschuwde over een permanente verdubbeling van de olieprijzen in de komende tien jaar

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is gewaarschuwd door de interne onderzoeksteam dat er een permanente verdubbeling van de olieprijzen in de komende tien jaar met ingrijpende gevolgen voor de wereldhandel.

Die te midden van toenemende bezorgdheid over "peak oil", wordt de IMF-studie niet worden aangenomen dat er een beperking van de hoeveelheid olie kan worden genomen uit de grond. Het geeft de voorkeur aan om te geloven dat winning zal afhangen van de prijs die staat zal zijn om te betalen voor het eindproduct.

Ondertussen, de in Parijs gevestigde Internationaal Energie Agentschap, dat geïndustrialiseerde landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk over het energiebeleid adviseert, zei olieprijzen hoog zouden blijven in 2012, als gevolg van spanningen tussen Iran en het westen. "Het pad van de markt fundamentals voor de rest van het jaar blijft zeer onzeker en geopolitieke risico's zal waarschijnlijk blijven de prijzen hoog blijven", aldus het agentschap.

Het bureau gelooft dat een periode van afnemende vraag - veroorzaakt door de vertraging van de wereldeconomie - nu voorbij is en de opwaartse traject hervat.

Met de titel "De toekomst van olie: Geologie versus technologie," het Fonds geprobeerd een weg te vinden in de "geologische" geval, beter bekend als "peak oil", die stelt dat de wereld heeft kritische schaarste op winbare olie deposito's te raken.

Zij concluderen dat dat scenario is waarschijnlijk niet ver naast.

Met behulp van een model dat waarden toekent aan de historische vermogen van vraag en aanbod prognoses om nauwkeurig te voorspellen prijzen, de auteurs vinden dat inderdaad, er zijn waarschijnlijk slechts een geringe toename van de productie

Bronnen:
DemocraticUnderground
Business Insider
The Guardian
The Raw Story


No comments:

Post a Comment