Thursday, July 5, 2012

socialinis ir ekonominis poveikis turizmui


socialinis ir ekonominis poveikis turizmui

Suprasti turizmo socialimpacts, bendruomenėms yra labai svarbi vyriausybės visais lygiais, kad veiksmai gali būti imtasi siekiant sumažinti tikimybę, bendruomenės reakcija prieš turistų ir turizmo plėtros. Atsižvelgiant į tai, kad daugelyje turizmo vietovių gyventojai yra esminė turizmo "gaminys", rezidentai nuostatos ir elgesys, labai paveikė sėkmės ar kitaip paskirties vietą. Bendruomenėms tyrimai turizmo socialimpacts, yra esminis ir nuolatinis, o pažanga šioje srityje, tyrimai nebuvo skirta didelio masto klausimais, su kuriais susiduria turistinių vietų.

Šiandien, turizmas yra vienas iš didžiausių ir dinamiškai besivystanti užsienio ekonominės veiklos sektoriuose. Jo didelis augimo ir plėtros tempai, didelis produkto kiekis užsienio valiutos įplaukos, infrastruktūros plėtros ir įdiegus naujos valdymo ir ugdymo patirtį, aktyviai veikia įvairių ekonomikos sektorių, kurie teigiamai prisidėti prie šalies socialinės ir ekonominės plėtros, kaip visuma.

Verslo įmonės ir visuomeninės organizacijos vis labiau domisi turizmo ekonominio poveikio nacionalinių, valstybės ir vietos lygiu. Vienas nuolat girdi pretenzijas, kad turizmas remia X darbo vietas toje srityje arba kad festivalis ar ypatingas įvykis Y milijoną dolerių pardavimo ar pajamų bendruomenės. "Daugialypį poveikį" yra dažnai minimas užfiksuoti antrinius turizmo išlaidų poveikį ir parodyti platų bendruomenę, kuri gali gauti naudos iš turizmo sektorių.

Turizmo ekonominė nauda touted pramonė dėl įvairių priežasčių. Pretenzijos turizmo ekonominę svarbą pramonei suteiks didesnę pagarbą tarp verslo bendruomenės, valstybės pareigūnų ir visuomenės apskritai. Tai dažnai lemia sprendimus ar valdžios politikos, kuri yra palanki turizmui. Bendrijos parama yra svarbus turizmui, nes tai yra veikla, kuri paveikia visą bendruomenę. Turizmo verslas priklauso nuo daug viena nuo kitos, taip pat kitų įmonių, vyriausybių ir vietos bendruomenės gyventojų.

Ekonominė nauda ir sąnaudos turizmo pasiekti beveik visiems regiono vienu ar kitu būdu. Ekonominio poveikio analizė suteikti apčiuopiamos įverčius šių ekonominių tarpusavio priklausomybę, ir geriau suprasti turizmo vaidmenį ir svarbą regiono ekonomikos.

Pagal paskutinius statistinius duomenis, turizmas teikia apie 10% pasaulio pajamų ir dirba beveik viena dešimtoji pasaulio jėgos. Viskas laikoma, turizmo faktinį ir potencialų ekonominį poveikį, kelia nuostabą. Daugelis žmonių be kamino pabrėžti teigiamus aspektus turizmo kaip užsienio valiutos šaltinis, būdas subalansuoti užsienio prekybą, "pramonės"

Turizmas veikla taip pat apima ekonomines išlaidas, įskaitant tiesioginių išlaidų, patiriamų turizmo verslo,

vyriausybės išlaidos infrastruktūrai, siekiant geriau aptarnauti turistus, taip pat kaip transporto spūstys ir susijusias išlaidas, patiriamas bendruomenės asmenų. Bendrijos turizmo sprendimai per dažnai diskusijas tarp pramonės šalininkų, touting turizmo ekonominį poveikį (išmokos) ir kritikai pabrėžiama turizmo išlaidas. Garso sprendimai remiasi subalansuotos ir objektyvios vertinimo naudą ir išlaidas, ir, kurie turi naudos iš turizmo, ir kuris moka už tai supratimas.

Todėl turizmo ekonominis poveikis yra svarbi aplinkybė, atitinkanti valstybės, regionų ir bendruomenių planavimo ir ekonominės plėtros. Ekonominis poveikis taip pat yra svarbūs veiksniai, rinkodaros ir valdymo sprendimus. Todėl Bendrijos reikia suprasti santykinę svarbą turizmą savo regione, įskaitant turizmo indėlį į ekonominės veiklos srityje.

Užtikrinti, kad poveikis turizmo paskirties vietą kontroliuojamas ir valdomas yra svarbi tvarios turizmo pramonės. Turizmo plėtra ir valdymas, kuris yra paskirties vietoje, atitiktų vietos bendruomenių siekius suteikia daugiau autentiško turizmo patirtį, o taip pat pritraukia didesni Bendrijos paramos turizmui. Dėl to daugėja paskirties vietą, norite užtikrinti, kad vietiniai gyventojai turi pasakyti, kaip turizmo raidą.

Apsvarstykite regioną, kuris apima tiek pakrantės pakraštį ir tolimesnius kelius, pavyzdžiui. Gali būti labai didelėms perkrovimo ir elgesio problemų, atsirandančių dėl pakrantės zonoje, bet ne tokių problemų bet kur kitur regione turizmo. Nors pakrantės pakraštyje problemų, su kuriomis susiduria vietiniai gyventojai būtų nustatyta, jei tyrimas buvo atliktas šioje srityje, tai yra įmanoma, kad šios problemos bus vidurkis, jeigu šis tyrimas buvo atliekamas visame regione. Tai reiškia, kad perkrovos ir elgesio problemos negali būti pabrėžta, kaip svarbių klausimų, net jei jie daro poveikį pakrančių zonos.

Šaltiniai:


No comments:

Post a Comment