Tuesday, May 17, 2011

Turcia planuri pentru un nou canal de Side Bosfor


Turcia planuri pentru un nou canal de Side Bosfor
Turcia intenţionează să construiască un canal care leagă Marea Neagră şi Marea Marmara ca o alternativă la Strâmtoarea Bosfor, care devine prea plin. Navigabile interioare, pentru a reduce prin partea europeană a Istanbulului, ar fi 40-50 km (25-30 mile) lungime, cu o lăţime de aproximativ 150 de metri (164 metri) şi adâncimea de 25 de metri, a spus el. Unul dintre obiectivele principale este de a reduce traficul prin Bosfor şi reduce la minimum ameninţarea (de mediu). Aproximativ 140 de milioane de tone de petrol în prezent au fost transportate prin navigabile înguste.

Bosfor, care bisects Istanbul, cel mai mare oras al Turciei, cu aproximativ 13 milioane de oameni, este din lume, cele mai aglomerate navigabile interioare al patrulea, şi împreună cu strâmtoarea Dardanele, leagă Marea Neagră de Marea Mediterană. Este dificil de navigat, din cauza geografiei sale sinuos şi curenţi trădătoare.

Turcia a avertizat de mult timp că creşterea traficului maritim, împreună cu dimensiunea tot mai mare de petroliere, pentru a face un dezastru aşteaptă să se întâmple, şi a promovat conducte de petrol prin teritoriul său. În 1979 şi în 1994, accidente petrolier în Bosfor, ale căror maluri sunt presărate cu vile Lunca elegante, restaurante şi siturile istorice, a susţinut vieţi 41 şi 28 respectively.There este un fel de dorinta de megaloman de a transforma Istanbul intr-o piata mare de turismul de croazieră şi un important centru financiar, cu toate aceste proiecte mari.

Noul canal va permite trecerea de zi cu zi de pana la 160 de nave, inclusiv cele mai mari nave, şi ar fi poduri pentru a permite zonelor masina traffic.Residential şi de afaceri, complet cu un aeroport care ar fi a treia de la Istanbul, va fi construit pe maluri ale navigabile interioare. Studiile preliminare şi elaborarea proiectului, de aşteptat să ia doi ani, va începe după alegeri.

Anunţarea planului a venit ca parte a promisiunilor primului-ministru, inaintea alegerilor parlamentare pe 12 iunie, în care partidul său ar căuta un al treilea mandat dreaptă în power.Erdogan spune că acesta va fi unul dintre cele mai mari proiecte de secol şi care va pune în umbră Panama şi canalele Suez.

Erdogan, care a servit ca primar din Istanbul între 1994 şi 1998, are alte planuri ambiţioase de a transforma oraşul. La mijlocul lunii aprilie şi-a anunţat planurile de a construi două oraşe, noi pe ambele părţi ale oraşului, în timp ce o ofertă de a construi un pod peste Bosfor treia va avea loc în această vară.

Un consorţiu turco-japonez este în prezent, construirea unui tunel feroviar sub Bosfor pentru a uşura traficul aglomerat în cel mai mare oras al Turciei.

Surse:

No comments:

Post a Comment