Monday, May 23, 2011

De ce este atât de Galileo Galilei şi Distinşi emerit


De ce este atât de Galileo Galilei şi Distinşi emerit

Nu este pentru că Galileo a fost primul care a folosit un telescop refractare de a face descoperiri importante astronomice
În 1609 Galileo a aflat de la inventarea telescopului în Olanda.

Nu este pentru că Galileo ca un profesor de astronomie la Universitatea din Pisa, Galileo a fost obligată să predea teoria acceptat din timpul său că soarele şi toate planetele se învârte în jurul Pământului. Mai târziu, la Universitatea din Padova a fost expus la o nouă teorie, propusă de Nicolaus Copernic, că Pământul şi toate celelalte planete se învârte în jurul soarelui.

Nu este pentru că Galileo cu care se confruntă in 1633 Inchiziţia care l-au condamnat de erezie şi l-au forţat să renunţe (public retrage) sprijinul său a lui Copernic. Ei l-au condamnat la închisoare pe viaţă, dar din cauza vârstei sale avansate au permis sa-i slujească pe termen sub arest la domiciliu la vila lui

Acesta este nu pentru că originalitatea lui Galileo ca un om de ştiinţă şi metoda lui de anchetă. Mai întâi a redus probleme la un simplu set de termeni pe baza experienţei de zi cu zi si logica de bun-simţ. Apoi, el le analizate si rezolvate în conformitate cu descrierile matematice simple. Succesul cu care a aplicat această tehnică pentru a analiza de mişcare a deschis calea pentru fizica modernă matematice şi experimentale.

Aceasta se datorează faptului că Galileo nu a cedat la idei stabilite anterior şi de cele mai multe teorii care a câştigat puterea din domenii metafizice, care a inclus dogme, relegion, superstitii si mituri şi alte surse de legendara. La fel ca Galileo a fost, nu suntem împotriva fiecare idee metafizice, dar suntem pentru sceitificaly bazate pe gândire şi comportament. Spun asta pentru că mă simt că există oameni până în prezent această zi a secolului 21 care încă mai trăiesc în ceea ce putem numi pur şi simplu era pre-Galileo.

Site-uri utile:

No comments:

Post a Comment