Sunday, May 15, 2011

Kāpēc Galileo Galilejs ir tik atšķirīgi, un goda


Kāpēc Galileo Galilejs ir tik atšķirīgi, un goda

Tas nav tādēļ, ka Galileo ir pirmā, lai izmantotu staru laušanas teleskopu, lai pieņemtu svarīgus astronomijas atklājumu

In 1609 Galileo uzzināja par izgudrošanu teleskopa Holandē.

Tas nav tādēļ, ka Galileo Kā profesors astronomijas Universitātes Pisa, Galileo bija vajadzīgas, lai mācītu pieņemt teoriju savu laiku, sauli un visas planētas riņķo ap Zemi. Vēlāk universitātē Padujas viņš bija pakļauts jaunu teoriju, ieteica Nikolaja Kopernika, ka Zeme un visas pārējās planētas riņķo ap sauli.

Tas nav tādēļ, ka Galileo saskaras 1633 inkvizīcijas, ka notiesāts, viņam ķecerību un piespieda viņu atteikties (publiski atteikties no līguma) savu atbalstu Koperniks. Viņi piesprieda viņam mūža ieslodzījumu, bet tāpēc, ka sava vecuma ļāva viņam izciest termiņa mājas arestā savā villā

Tas nav tādēļ, ka Galileo oriģinalitāti kā zinātnieks un viņa metode izmeklēšanu. Vispirms viņš samazinātu problēmas vienkāršas terminu, pamatojoties uz ikdienas pieredzi un veselo saprātu loģiku. Tad viņš analizēja un nolēma tos saskaņā ar vienkāršu matemātisku aprakstu. Panākumus, ar kādiem viņš izmantoja šo tehniku, lai analizētu kustību pavēra ceļu mūsdienu matemātikas un eksperimentālā fizika.

Tas ir tāpēc, ka Galileo nav sniegušas iepriekš izveidotas idejas un teorijas no kuriem lielākā daļa gūta no strāvas metafizisko jomām, kas iekļautas dogmas, relegion, māņticību un citiem mītiem un leģendām avotiem. Tāds pats kā Galileo bija, mums nav pret katru metafizisko ideju, bet mēs esam par sceitificaly balstītas domāšanas un uzvedības. Es saku, jo es uzskatu, ka ir cilvēki, līdz pat šai mūsdienām no 21.gadsimta, kas vēl dzīvo, ko mēs varam vienkārši piezvaniet pirms Galileo ēru.

Noderīgas saites:

No comments:

Post a Comment