Tuesday, March 13, 2012

Pokles plodnosti z roku 1950 do roku 2011


 
Pokles plodnosti z roku 1950 do roku 2011

Plodnosť sa tiež na polovicu, od 6 narodených detí na jednu ženu 2,5 tomto období, hoci tam sú Stark regionálne rozdiely - fertility činí 1,6 narodených detí na jednu ženu vo východnej Ázii, ale 5 na jednu ženu v niektorých častiach Afriky.

Správa OSN našli "začarovaný kruh" extrémnej chudoby, nedostatku potravín a nerovnosť vedú k vysokej úmrtnosti, ktorá zase podporuje vysokej pôrodnosti.

Investíciami do zdravia a vzdelania pre ženy a dievčatá môžu krajiny prerušenie cyklu, ako je zlepšenie životných podmienok umožní rodičom, aby sa viac presvedčení, že ich deti prežijú, a preto majú menšie rodiny.

Stovky miliónov žien by radšej mať menšie rodiny, ale nie sú schopní vykonávať túto preferenciu vzhľadom ku kultúre represie.

Umožniť ženám a dievčatám väčšiu slobodu a rovnosť, pomôže im, aby svoje rozhodnutie o úrodnosť.

Keď ženy majú rovnaké práva a príležitosti vo svojich spoločnostiach, a keď dievčatá sú vzdelaní a zdraví, plodnosť klesať.

Vďaka vysokým populačným rastom, mnohí vedci predpovedajú, že tlak na potravinárske a poľnohospodárske produktivity a iných prírodných zdrojov sa môže stať neznesiteľným, a podmienky pre najchudobnejšie ľudí bude ďalej zhoršovať, než zlepšuje.

Zdroje:


No comments:

Post a Comment