Sunday, March 11, 2012

Durban-kibocsátás éghajlatra foglalkozik jogerőre megkötése


 Durban-kibocsátás éghajlatra foglalkozik jogerőre megkötése

Az EU iránti kereslet - támogatják a veszélyeztetett kis szigetek és a legtöbb fejlődő országban, beleértve a legszegényebbek - Ez Durban szükséges adott megbízást, hogy tárgyalásokat kezdenek azzal a céllal, hogy megkötése "egyeztetett elbírálás jogerőre" 2015-re úgy, hogy eljussanak hatályos 2020-ban. [Kép] A világ fogy az idő, mint legújabb jelentések szerint az ENSZ Környezetvédelmi Programja, a Nemzetközi Energia Ügynökség és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési tették világossá. Összefoglalva, egy hatalmas "gigatonne szakadékot" kell gyorsan zárni a között, amit már eddig is az asztalra tekintetében önkéntes felajánlások és amit a tudósok szerint van szükség, ha meg akarjuk lett volna esélye, hogy megvalósuljon a megállapított célnak megfelelően a globális felmelegedés 2 Celsius fok.

Az EU az egyetlen nagyobb fejlett ország blokk egyetérteni a folytatását. Japán, Kanada és Oroszország visszautasították, és az Egyesült Államok soha nem ratifikálta a paktumot.

Kína és India, a másik fő akadálya, hogy egy hiteles foglalkozik Durban, szintén esetben válaszolni. Valójában Kína és India, amely szén-dioxid-kibocsátó lett # 1 és # 3 respectivamente az elmúlt évtizedben az EU szembenálló indulatosan tervet. Az indiánok mindvégig volt a fő kifogást, hogy a fogalom egy jogilag kötelező erejű megállapodás. Javasolt, hogy meg kellett az új szerződés "jogi eredmény" De EU tárgyalópartnerei voltak győződve Ez csak annak a jövőbeli ülések határozatait az ENSZ éghajlati egyezmény Mint például a Durban 1. India környezetvédelmi miniszter mondta, hogy ez aláásná a Kiotói elvét, melyet megosztott felelősség a szennyezés hangulatot. Ahogy az iparosodott országok még egy előnyt a 150 éves, a vámot nem kell újraértékelni, mondtam. Tárgyaló kínai Xie Zhenhua hozzá az ipari országok nem éltek magukat az ígéretekhez, míg Kína és más fejlődő országokban elindított programokhoz Ambiciózus zöld volt.

Az Európai Unió határozottan elutasították azt, fenyegetve a tárgyalások a kipusztulás. Végül a brazil főtárgyaló Luiz Figueiredo Machado, egy másik formája a javasolt megfogalmazás - "az eredmény megegyezett jogi erővel."

Az Egyesült Államok, jön a legnagyobb ember alkotta szén emitter # 2, WAS Into a kiotói jegyzőkönyv tartalmazza azon országok listáját kötelesek üvegházhatást okozó gázok megfékezésére kibocsátás. Eddig az USA-ban ment végig vonakodva az EU kereslet.

Kemény tárgyalások kényszerített túlóra a küldöttek a hétvégén, hogy továbbra civakodás, sorról sorra, mint a 200 oldalas szövegek tárgyalási események beszélgetés után két teljes hétig. A tárgyalások az EU által vezetett konferencián voltak a brit Energia és környezetvédelmi minisztere, Chris Huhne, és a történelmi német vele azonos, Norbert roettgen - Az asszony volt, bár Hedegaard, aki végül megszerezte az üzletet. Ms Hedegaard asszony és Natarajan érvelt Aztán a dobás, az indiai miniszter végül utat engedve, elfogadja az átdolgozott szöveget, és árjegyzői megállapodást lehetséges.

Nem kétséges az eredmény, hogy volt méltó sikere az Európai Unió eljáró testület együttesen, mint az összes tagállam fenntartotta találtunk teljesen egységes frontot felett törekvés egy új éghajlatváltozási szerződést először Melyik lenne kötelező valamennyi nemzet Legally .

Mr Huhne azt mondta a múlt éjszaka: "Ez azt mutatja, Ez az, amikor az Európai Unió egységes, tudunk játszani egy abszolút kritikus szerepet a nemzeti védelme érdekeinket. Ez egy nagyon jó példa arra, hogy az Európai Unió képes fellépni valójában nagyon is döntően a brit nemzeti érdek, oly módon, amit nem tudott elérni lehetőleg a miénk. "

Az eredmény az ENSZ éghajlat-változási konferencián Durban mutatja, hogyan fog bocsánatkérő lesz megállapodásra jutni kezelése bármely értelmes messze a legnagyobb kihívást jelentő probléma a világnak Hogy az elkövetkező években és évtizedekben - a globális felmelegedés. Annak ellenére, hogy egyértelmű figyelmeztetést is kapott szén-dioxid kibocsátás Ez biztosan tudósok hamarosan tetőzni, ha meg akarjuk lett volna esélye, amely korlátozza a növekedés átlagos felszíni hőmérséklet, a 2 Celsius-fok. Kibocsátást csökkentő AN Hozta maratoni végül remélem, hogy ne Wild West éghajlati világszerte. A durbani konferencia a Dél-afrikai kell foglalkozni jóváhagyott hogy töltsön ki egy évtizedes szakadék a lejáró Kiotói Jegyzőkönyv és a jövőben várható éghajlati megegyezéssel.

Jóváhagyása az új Accord, tekintik a legfontosabb eszköze az éghajlatváltozás elleni küzdelemben, 2015-re kell tekinteni. A konferencia elvárja, hogy ratifikálják a paktum résztvevői által 2020-ig. Ez után a signees kötelesek lesznek elvégezni Jogilag minden vállalja teszik. A kiterjesztés a Kiotói Jegyzőkönyv, mint egy nagy megkönnyebbülés hús-sok ökológusok és a fejlődő nemzetek szenvednek a klímaváltozás leginkább.

A durbani konferencia éghajlat következtében létrehozását is zöld alap, amelyet támogatott a fejlett országok segítséget nyújtanak a fejlődő országoknak a klímaváltozás elfogadásra, Slivyak Told RT. Én Kitett a zöld Alap börzén, mint tart 30000000000 $ Évekkel belül a következő.

"2020-ig a Zöld Alap 100000000000 $ fog rendelkezésére állnak, és ez egy hatalmas előre lépés bár Oroszország nem jelent ennyit, mert sem Oroszország lesz, és nem adnak pénzt, hogy az ITS-alap", megemlítve az ökológus.

Szóval, mi a kibocsátáscsökkentési célokat  Hogy milyen mértékben teljesültek

Míg egyes fejlődő országok megkönnyebbülten sóhajtott és ökológusok több mint kiterjesztése a Kiotói Jegyzőkönyv, a többiek csalódott a találkozó Durban nem gyorsabb és mélyebb a vágás széndioxid-kibocsátást. A konferencia nem szolgált új kibocsátás-csökkentési célokat. "Ők nem jutottak igazi üzlet," nyilatkozta Samantha Smith, a WWF International. "Ők felhígult, hogy mindenki lehet a dolgok a fedélzeten."

Egy pár éves energiatermelés és az ipar füstölgő szén-dioxiddal, és a Föld lesz szeptember pályán visszafordíthatatlan Esetleg emelkedő hőmérséklet vezethet egyre nagyobb, hogy az éghajlati katasztrófák - több súlyos szárazság, az áradások és viharok, a tudósok szerint

A tudósok és környezetvédő szervezetek figyelmeztettek arra, hogy sürgős cselekvésre van szükség, hogy megmentsék a világot még az éghajlatváltozás, annak ellenére, hogy az üzlet zárva Durban vasárnap reggel, miután két héttel a tárgyalások. Andy Atkins, ügyvezető igazgatója a Friends of the Earth, azt mondta: "Ez egy üres héj terv elhagyja a száguldó bolygó felé katasztrofális éghajlatváltozást. Ha Durban az, hogy egy lépcsőfok felé történelmi sikere a világ sürgősen el kell fogadnia ambiciózus célokat, hogy csökkentse a kibocsátás . " Bár a kormányok sikerült megtalálni az utolsó pillanatban sok amelyeknek el kell vezetniük az első alkalommal, jogilag kötelező érvényű megállapodást a globális klímaváltozás Amely fejlett és fejlődő országok, nem kérdés, hogy ő vállalja a kibocsátás csökkentésére kellene akadályozni veszélyes mértékű globális felmelegedés.

"Mi pozitív Durban, hogy a kormányok újra megnyitották az ajtót, hogy egy jogilag kötelező erejű globális megállapodás bevonása a világ legnagyobb kibocsátók, az ajtó amit sok gondolat volt zárva a koppenhágai konferencián 2009-ben," mondta Bill Hare, a rendező a Climate Action Tracker .

"Mit kell még tenni, hogy az előírtnál több intézkedéseket a kibocsátás csökkentésére Ambiciózus, Amíg ez megtörténik, és még mindig vezeti a 3C felmelegedés vége. Még mindig nincs új az asztalon vállalja, és a folyamat Megallapodott Durban felé emelése az ambíció és a Növekvő kibocsátás csökkentésében kimenetele bizonytalan. "

Források:


No comments:

Post a Comment