Tuesday, March 13, 2012

Biz ticaret odaları Niçin ihtiyacımız var



 
Biz ticaret odaları Niçin ihtiyacımız var

Sürekli kayıtları ile İngilizce konuşan dünyada en eski bilinen mevcut oda, 1783 yılında kurulmuştur Glasgow Ticaret Odası. Ilk ticaret odası Marsilya, Fransa 1599 yılında kurulmuştur. İngiltere en büyük ticaret odası 5.000 'den fazla üyesi ile Manchester Ticaret Odası.

Amerika Birleşik Devletleri'nde, ticaret odaları ve Better Business Bureau (BBB) ​​ile yan yana birlikte var. Ticaret odaları, işletmelerin çıkarlarını temsil BBB genel olarak halkın çıkarlarını temsil etmektedir.

BBB (şikayetleri hizmetlerle ilgili ortaya çıkması durumunda, böylece onları kaldırabilirsiniz) resmi bir operasyon doktrini altında kendi üyeleri bağlamak yetkisine sahip iken, mahalli odaya üyelik tamamen isteğe bağlıdır.

Ulusal Ticaret Odaları yanı sıra, Eurochambres, Ticaret ve Uluslararası Ticaret Odası (ICC) gibi büyük ölçekli diğer Ticaret Odaları, vardır

Bir ikili ticaret odasının temel faaliyetler şunlardır:

Yararlı iş bağlantıları sağlanması.

Çeviri, tercümanlık ve piyasa araştırması dahil, iş hizmetlerinin sağlanması.

Olaylar ve Ağ fırsatları.

Iş kurslar ve seminerler sağlanması.

Üyelerinin çıkarlarını etkileyebilecek yeni yasama tekliflerinin izleme taşır.

Ticaret Odası, aynı zamanda toplum içinde sivil projelerin bir lider olarak çalışır. Bir yerel Ticaret Odası, kentin cazibesini artırmak için bir araç olarak yerel iyileştirme programlarına sponsorluk desteği veriyor. Iş dünyasının fikir ararken yerel yetkililer genellikle ilk Ticaret Odası açın. Ticaret Odası Üyeliği, genellikle önde gelen yerel iş liderleri tarafından güçlü bir ciro olarak görülüyor.

Referanslar:




No comments:

Post a Comment