Tuesday, February 7, 2012

Ukrajina Politični Rivalstvo poslati na sodiščih: Timoshenko Trial


Ukrajina Politični Rivalstvo poslati na sodiščih: Timoshenko Trial

Sodišče v Kijevu je zavrnilo zahtevo za brezplačno vodja opozicije Julija Timošenko iz pripora v času sojenja zlorabe položaja. Rusija je presenetil veliko ljudi, ki jih stranskem tiru s nekdanjega predsednika vlade.

Timoshenko, najmočnejše opozicijske Ukrajine voditelj, je potekala v nespoštovanja sodišča po tem, ko tožilstvo dejala, prekinjen postopek, z zavračanjem sodelovanja in žalitve sodnika, kliče mu "lutka" predsednika Viktorja Janukoviča.

Tožilci pravijo, je pooblaščena, brez odobritve kabineta, 10-letni dogovor, ki je skoraj podvoji ceno Ukrajina plačuje za ruski plin, po tako imenovani vojni plina, ko je Moskva prekinila dobavo svojega soseda jugozahodni.

Obtožnica je približno gospa Timoshenko, ki imajo sklenjeno plina ukvarjajo z Moskvo v začetku leta 2009 kmalu po prekinitvi dobave ruskega plina, kar je privedlo do kriznih razmer v nekaterih delih EU. Obstajajo tudi druge obtožbe o prekomerne porabe za javna naročila za reševalna vozila in antiflu cepiva in za napačno porabo kreditov Kjotskega za pokojnine. Nemogoče je, da zunanji opazovalec, da imajo pogled na obtožbe, kot so tiste v zvezi prekomerne porabe.

Zaslišanjem pred sodiščem, ki je začel v petek, je tretja sodni postopek sprožen proti Timošenko v Ukrajini. Prvi primer obravnava poneverbe sredstev, pridobljenih s prodajo kvot emisij ogljika na bankroll izplačil pokojnin, medtem ko je bil drugi v zvezi z nakupom serije reševalnih vozil po napihnjenih cenah. Tretji sklop obtožbe se nanašajo na nakup plina in nadaljnjih sporazumov o tranzitu med Ukrajino in Rusijo, ki Timošenko podpisala kot predsednik vlade leta 2009. Tožilci obtožujejo nekdanjega PM zlorabe moči, ki trdijo, da poškodovani finančnih interesov Ukrajine. Ne trdijo Timošenko osebno korist od poslov. Ukrajinski organi zdaj iščejo preobrat pogodb, čeprav do sedaj so bili neuspešni.

Sodno dvorano, kjer je postopek potekal relativno majhna in ne more house vse tiste, ki so želeli da bi bili priča sojenju. Veleposlanik Evropske unije v Ukrajini, Jose Manuel Pinto Teixeira, ki se imenuje razmere v sodni dvorani "nehumano", kot je zapustil sodišče stavbe v petek okoli poldneva. Diplomat je dodal, da on ni mogel politično oceno primera.

V začetku tega tretjem tednu junija, Timošenko je sporočila, da se je obrnila na Evropsko sodišče za človekove pravice za zaščito. Nekdanji PM pritožili, da so bili primeri proti njej politično motivirane. Ni bilo še poročali, če je sodišče sprejelo tožbo. V obrambo petek Timošenko je prosil sodišče, da se odstranijo sodnika, vendar sodišče zavrnilo.

Obstoječi ukrajinski predsednik Viktor Janukovič je odločno zanikal kakršne koli političnih vzgibov v ozadju primerov in dejal, da lahko le sodišče odloči, da se Timošenko kriva zločinov, ona je obtožen. "Preiskovalci so pripravili svoje dokumente in obrambo je zagotovo pripravila svoje argumente. In mislim, da bomo videli kdo ima prav in narobe na javni seji sodišče in potem bomo lahko, da sklepov, "je dejal Janukovič na nedavni novinarski konferenci v Strasbourgu.

Sojenja ge Timoshenko, prihaja v ključnem času za Ukrajino glede odnosa države z obema Evropsko unijo in Rusijo. Ukrajina je videti, da sklepajo dvostranske trgovinske in pridružitvene sporazume z Evropsko unijo, čeprav bi obsodbo gospe Timoshenko v tisto, kar se pogosto obravnava kot politično motivirano primeru Pobeg teh načrtov. Poleg tega je Ukrajina pokazala več neodvisnost od Moskve, v zadnjih mesecih, vendar z ruski premier Vladimir Putin napoveduje njegov načrt, da se vrnete na predsedstvu, se lahko sposobnost Kiev, da črpa trdnejše črto proti ruski vpliv tudi bliža koncu.

Parlamentarna skupščina Sveta Evrope je zaskrbljen zaradi postopka: vodja svoje krščanske frakcije demokratov razglašena 26. maja, da je "politično motivirani pregon opozicije, še posebej Timoshenko, ni v skladu z evropskimi standardi ..." Evropski parlament. sprejet 9. junija sprejel resolucijo o primeru Julija Timošenko in drugimi nekdanjimi člani ukrajinske vlade (tudi nekdanji minister za notranje zadeve Jurij Lutsenko). Ta resolucija je izrazil zaskrbljenost "o povečanem selektivni pregon oseb politične opozicije v Ukrajini".

EU in Ukrajina si prizadevajo, da bi do sklenitve pridružitvenega sporazuma, vključno kot del poglobljenega in celovitega sporazuma o prosti trgovini (DCFTA), z decembrom zdi, da je ciljni datum za podpis te pogodbe.

Na vprašanje plinskih poslov in ustavnost lahko lastni rekord predsednik Janukovič je v tej funkciji, opozoriti, vključno s sporazumom je naredil z Moskvo, v nekaj dneh po nastopu funkcije, ki trguje kratkoročno popust od cene plina za dolgoročno širitev najem pristanišča Sebastapol na rusko floto Črnega morja. Plin Posel je bil premalo pregledne tako kar zadeva njeno učinkovito gospodarsko vrednost, in v zvezi, ki naj bi bili končni upravičenci kot med državo,

različnimi subjekti trgovanje s plinom, in različne plin, industrijske korporacije, je več takih, ki so podporniki volitev Janukovič in predsedovanja. Medtem ko je gospa Timoshenko obtožen za sprejemanje procesnih bližnjico, predsednik Janukovič kaže sam, da se prvak izvršnih bližnjic, tudi o zadevah, kot strateškega pomena, kot dolgoročni najem Sebastapol mornariški bazi v Rusijo.


Viri:

No comments:

Post a Comment