Wednesday, February 1, 2012

Landsbygd i Kina controversialist


Landsbygd i Kina controversialist

Landsbygd controversialist ökar och sprider sig till den outvecklade västra delen av landet, enligt en opinionsundersökning som publicerades i oktober i en tidning som drivs av nyhetsbyrån Xinhua.

Media rapporter säger demonstranter attackerade regeringsbyggnader i södra Kina i protest över land anfall.

Lokala Regeringskansliet rensad i Wukan var en av ett kluster av förorter i Lufeng, en stad på 1,7 miljoner, med trasiga möbler, krossat glas och papper strödda över gården. Var en polisstation öde, krossade dess fönster krossades och dess tecken.

Hundratals bybor i förorten Signerad en vit banderoll med krav om återlämnande av beslagtagna delar av landet under senare år.

Den controversialist i ett land där regeringen äger all mark Juridiskt har gett upphov till protester, slåss med polis, fängelse och självmord, och skapade ett återkommande headach för det styrande kommunistpartiet, besatt av stabilitet.

"Vi har inte vapen och pansar, ej heller kan jag matcha w för styrka, men vi har siffrorna för att skydda våra byn och bor i det", sade en representant från jordbrukare som Wukan upp en jublande publik via högtalare.

Eftersom Kina snabbt moderniseras, har vridande förändringar underblåst tiotusentals så kallade "massincidenter" varje år i hela landet. Myndigheterna de ofta tillslag mot oliktänkande snabbt, bland annat censurera rapporter, rädd för problem breder ut sig.

Det finns också rapporter om en runda av industriella controversialist över löner och förmåner för exporten hubbar i. Som Guangdong, som utländska efterfrågan på kinesiska varor amid försvagar en trög västerländska ekonomi.

Källor:

No comments:

Post a Comment