Friday, February 24, 2012

Пад наталитета од 1950 до 2011


Пад наталитета од 1950 до 2011

Плодности је такође преполовљен, од 6 порођаја по жени до 2,5 у овом периоду, мада има и оштро регионалне разлике - плодност је 1,6 рођених по жени у источној Азији, али 5 по жени у неким деловима Африке.

Извештај УН налази "зачарани круг" екстремног сиромаштва, хране несигурности и неједнакости доводи до високе стопе смрти, да заузврат подстиче високе стопе прираштаја.

Улагањем у здравство и образовање за жене и девојке могу да земље прекинуо циклус, како побољшање животних услова ће омогућити родитељима да буду сигурни да ће њихова деца преживе, а самим тим имају мање породице.

Стотине милиона жена би радије да имају мање породице, али није могао да оствари то захваљујући предност културу репресије.

Дозвољавање женама и девојкама већу слободу и једнакост, ће им помоћи да своје одлуке о плодности.

Када жене имају једнака права и могућности у својим друштвима и када девојке су образовани и здрави, пад стопе фертилитета.

Са високим раст становништва, многи научници предвиђају да би притисак на храну и пољопривредне продуктивности и других природних ресурса постати неиздрживи, као и услови за најсиромашније народ ће додатно погоршати, пре него побољшање.

Извори:



No comments:

Post a Comment