Sunday, February 26, 2012

Energijos taupymas ir vėjo varoma rotoriaus laivų


Energijos taupymas ir vėjo varoma rotoriaus laivų

1925 m. kovo populiaru-Mechanika rodoma naujovių vadinama "rotoriai laivas" išrado vokiečių inžinierius Antonas Flettner. Laivas buvo kilęs, kaip "pirmasis naujos plėtros burlaivių, nes anksčiau navigatoriai atrado, kad jie galėtų panaudoti vėjo energiją." Buckau rotoriaus laivų, rodoma du tuščiavidurių plieno bokštai 10 pėdų skersmens ir 65 pėdų aukštas, sumontuotų ant šerdesų Powered 9 AG varikliai. Bokštai naudojami Didžiojo poveikį vėjo srovių stebina besisukančio cilindro daryti jėga maždaug stačiu kampu vėjo krypčiai. Po pradinio Jumpstart varikliai, cilindro judėjimą sukelia laivo anksto PM. Jo kūrėjai tvirtino laivo pralenkė kitų burlaiviai, taip pat krovinių garlaiviai. Pagrindinė idėja buvo naudoti Didžiojo poveikį.

Pasibaigus savo tyrimų Buckau savo pirmąjį reisą 1925 m. vasario, iš Dancigo per Šiaurės jūrą į Škotiją. Rotorius sugebėjo atlaikyti net stormiest oras ir rotoriaus laivą gali taktiką, ty plaukioja į vėjas 20-30 laipsnių, o savo bures įrenginys gali ne smeigtuko arčiau nei 45 laipsnių į vėjo laivas. Daugiau nei 80 metų po to, kai rotoriaus laivo gimimo ir žlugimo varikliai pasirodė labiausiai praktiškas laiko inžinierių ieško šiuolaikiniais metodais pažaboti vėjai varyti krovininiai laivai.

Labiausiai rotoriaus laivų sistema su elektros varikliu, kuris leidžia jiems sustoti arba gydymo pradžioje rotoriaus jūrininkas. Tai leidžia jūrininkas kontroliuoti rotoriaus apsisukimų per minutę ir nugara kryptis. Tačiau Buckau, kuris buvo pervadintas į Baden Badeno Karibų jūros audros 1930 metais gavo sunaikinta. Vėliau jis pastatė daug pažangių Rotoriaus laivas, kuris naudojamas dar ir šiandien.

El-Laivas "Enercon", viena iš pasaulyje pirmaujančių kompanijų iš Vokietijos vėjo energetikos sektoriuje 1. El. Laivų 1 naudoja vėjo energiją, sumažinti kuro sąnaudas, ir taip pat padeda sumažinti išmetamų dujų kiekį. Skirtingai Beluga Skysail, kuri naudoja didžiulį parasail, El. Laivų 1 naudoja keturis milžinas 25 metrų aukščio, 4 metrų skersmens, sukasi, vertikali metalo buriavimo rotorius išdėstyti du priekinės ir du laivagalyje, į vėjo energiją. El. Laivų 1 buvo sukurtas sumažinti kuro išlaidas 30 proc.

E Laivų 1 Techniniai duomenys:
Ilgis: 130 metrų
Plotis: 22.5 m
Grimzlė: 6-9 metrų
Tonažas: 10,500 TDW / 9,700 TDW
Greitis: 17,5 mazgų
Variklio galingumas: 2 x 3500 kW

Korpuso vibratea bokšto sukasi kelių šimtų apsisukimų per minutę, ir varžtų petnešomis nustos vibracijos. Dabar naftos kainos iki Didžiojo Poveikis laivas grįžo. Jo dizainas buvo parengta laivų visų klasių ir įtaisus bandymai įrodė, įrenginio veiksmingumą. Rotoriaus padeda windship dieną gali būti po ranka.

Tada atėjo Įveskite Bergeson, laivų konstruktoriaus laipsnį MIT, kurie praleido savo gyvenimo laivų statybos pramonei, General Dynamics atominių povandeninių laivų gamybos priežiūrą ir veikia kaip generalinis vadybininkas dviejų didžiųjų laivų statyklų. 1979 m. jis sudarė Vėjo Laivų skatinti idėją ir, kaip jo pirmas didelis projektas, atliko tyrimą JAV jūrų administracija burės galia.

Bergeson pastebėjau, kad nepaisant to, kad Flettner rotoriaus laivų dirbo ir bent viena kita rotoriaus laivas išvyko į komercinę paslaugą, idėja pamažu mirė. "Laivybos pramonei nerūpėjo energijos taupymo", - sakė Bergeson. "Nafta buvo bulvarinis už barelį ir buvo pakeičiančia anglį. Ir apie tą laiką Flettner kreipėsi projektuojant lėktuvus.

Bergeson jo teorijos testas 1981. Jis sukūrė 3000 kvadratinių metrų ploto bures 3100-tonų dedveitas laivo Mini Nėriniai, krovininis operacinės Caribean Naujojo Orleano. Jo skaičiavimai parodė, kad sutaupyti kuro, vidutiniškai apie 20 procentų. Po 18 mėnesių, kai laivo savininkas paskelbė faktinius rezultatus. Taupymo buvo patenkinti 24 proc.

Šaltiniai:



No comments:

Post a Comment