Sunday, February 12, 2012

Mahkemelere gönderilen Ukrayna Siyasi Rekabeti: Timoşenko Deneme


Mahkemelere gönderilen Ukrayna Siyasi Rekabeti: Timoşenko Deneme

Kiev bir mahkeme görevi kötüye bir deneme sırasında gözaltı ücretsiz muhalefet lideri Yulia Timoşenko bir isteği reddetti. Rusya eski Başbakanı ile dış cephe kaplaması ile çok şaşırttı.

Timoşenko, Ukrayna'nın en güçlü muhalefet lideri, savcılık ona başkanı Viktor Yanukoviç bir 'kukla' arama, hakim işbirliği ve hakaret reddederek dava kesintiye söyledi sonra mahkemeye saygısızlık yapıldı.

Savcılar Moskova, ülkenin güneybatı komşusu gaz tedarikini kesti zaman o sözde gaz savaşın ardından, Bakanlar Kurulu onayı, Ukrayna Rus gazı için ödediği fiyatı yaklaşık iki katına çıkararak 10 yıllık bir anlaşma olmadan, yetkili söylüyorlar.

İddianamede, Bayan Timoşenko, AB parçaları kriz koşullarına neden olan Rus doğal gaz arzında bir kesinti kısa bir süre sonra, 2009 yılında Moskova erken ile gaz anlaşması sonucuna sahip. , Ambulans ve antiflu aşılar için kamu alımları ve emeklilik yanlış harcama Kyoto krediler için aşırı harcama diğer iddiaları vardır. Bu dışarıdan imkansız aşırı harcama ile ilgili olanlar gibi iddiasıyla bir görünümü var gözlemci.

Cuma günü başlayan duruşmalar, Ukrayna'da Timoşenko karşı başlatılan üçüncü mahkeme devam etmektedir. İlk durumda, ikinci bir ambulans toplu şişirilmiş fiyatlarla satın alma ile bağlantılı iken emeklilik ödemeleri nakit karbon emisyon kotalarının satış elde fonlarının zimmete para geçirmekten ele. Gaz ve Timoşenko başbakan olarak 2009 yılında imzalanan Ukrayna ve Rusya arasında daha sonraki transit geçiş anlaşmaları, satın alma ile ilgili suçlamalar, üçüncü sette. Savcılar onlar Ukrayna'nın mali çıkarlarına zarar iddia ettikleri, gücün kötüye eski PM suçluyor. Timoşenko, kişisel fırsatlar yararlanmıştır iddia etmiyorum. Ukrayna makamları, ancak şimdiye kadar başarısız olmuştur, sözleşmeleri ters aramak.

Yargılamanın gerçekleşti mahkeme salonunda nispeten küçük ve deneme tanıklık etmek isteyen herkes bir ev değil. Öğleyin Cuma günü mahkeme binası sol, Ukrayna, Jose Manuel Pinto Teixeira, Avrupa Birliği büyükelçisi, mahkeme salonunda koşullarının "insanlık dışı" olarak adlandırılan. Diplomat, siyasi olarak değerlendirmek mümkün olmadığını ekledi.

Daha önce bu Haziran ayının üçüncü haftasında, Timoşenko o koruma İnsan Hakları Avrupa Mahkemesi döndü olduğunu açıkladı. Eski PM durumlarda ona karşı siyasi amaçlı olduğunu şikayet etti. Mahkeme davayı kabul etmiş olsa bile henüz rapor edilmemiştir. Cuma Timoşenko savunma yargıç kaldırmak için mahkemeye istedi ancak mahkeme reddetti.

Görevdeki Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, vakaların arkasında herhangi bir siyasi motifler güçlü reddetti ve sadece mahkeme Timoşenko diye suçlanan suçlarından suçlu olduğunu hakim olduğunu söyledi. "Müfettişler bildirilerini hazırladık ve savunma kesinlikle kendi argümanları hazırlamıştır. Ve ben, biz açık bir mahkeme oturumunda doğru ve yanlış olduğunu ve daha sonra bir yargıya varmak mümkün olacak göreceksiniz düşünüyorum "Yanukoviç Strazburg'da düzenlediği son basın toplantısında söyledi.


Bayan Timoşenko davası, Avrupa Birliği ve Rusya iki ülkenin ilişkileri açısından Ukrayna için çok önemli bir zamanda geliyor. Ukrayna, yaygın olarak siyasi güdümlü bir durum olarak görülüyor Bayan Timoşenko mahkumiyetinin bu planlar scuttle rağmen, ikili ticaret ve Avrupa Birliği ile ortaklık anlaşmaları sonuçlandırmak için arıyor. Ayrıca, Ukrayna, Moskova'nın son aylarda daha fazla bağımsızlık göstermiştir, ancak Rusya Başbakanı Vladimir Putin başkanlığa geri dönmek için yaptığı plan ilan, Kiev'in Rus nüfuzuna karşı daha sıkı bir çizgi çizmek için yetenek de bir sona yaklaşıyor olabilir.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, dava ile ilgili: Hıristiyan Demokrat hizip lideri "siyasi güdümlü muhalefet kovuşturma, özellikle Timoşenko, Avrupa standartları ile uyumlu değildir ..." 26 Mayıs'ta ilan Avrupa Parlamentosu. Yulia Timoşenko ve Ukrayna hükümeti, (eski İçişleri Bakanı Yuri Lutsenko dahil olmak üzere) diğer eski üyeleri 9 Haziran bir karar kabul etti. Bu karar, "Ukrayna'da siyasi muhalefetin rakamlar artan seçici kovuşturma ile ilgili" endişe dile getirdi.

AB ve Ukrayna Bu Antlaşması'nı imzalayarak için hedef tarih olarak görünen Aralık ile Derin ve Kapsamlı Serbest Ticaret Anlaşması (DCFTA), bir parçası olarak dahil olmak üzere bir sonuca bir Ortaklık Anlaşması getirmek için arıyorlar.

Gaz fiyatları ve anayasaya bu konuda uzun vadeli bir uzantısı için gaz fiyatının kısa vadeli iskonto ticareti o göreve gün içinde Moskova ile yapılan anlaşma da dahil olmak üzere, ofis Başkanı Yanukoviç kendi plak kaydetti. Rus Karadeniz filosuna Sebastapol liman kira. Gaz anlaşması, şeffaflık eksikliği, her ikisi de etkili, ekonomik değeri ve devlet arasındaki nihai faydalanıcıların ilişkin olarak ilgili

çeşitli gaz ticaret kuruluşlar ve çeşitli gaz tüketen sanayi kuruluşları, Yanukoviç seçim ve başkanlık destekçileri olan birkaç edilmiştir. Bayan Timoşenko, prosedürel bir kısayol alarak itham olsa da, Başkan Yanukoviç, Rusya'ya Sebastapol deniz üssü uzun vadeli finansal kiralama gibi stratejik öneme sahip konularda bile yürütme kısayolları bir şampiyon olmak için kendini gösterir.

Kaynaklar:

No comments:

Post a Comment