Sunday, February 26, 2012

Dennis Ritchie skaperen av C og Unix går unna


Dennis Ritchie skaperen av C og Unix går unna

Ritchie gikk til arbeidet ved Bell Labs 'Computing Sciences Research Center i 1967 og var viden kjent som "DMR". Som del av et AT & T restrukturering på midten av 1990-tallet, var Ritchie overført til Lucent Technologies, hvor han pensjonerte seg i 2007 som leder av System Software Forskningsavdelingen.

La oss ikke glemme, at ingen av hva vi gjør eller har tilgjengelig i dag ville ha vært eksternt mulig uten det liker av Dennis Ritchie, Steve Jobs og mange andre.

Ritchie ble valgt inn i National Academy of Engineering i 1988 for "utvikling av 'C' programmeringsspråk og for co-utvikling av UNIX-operativsystemet.

President Bill Clinton tildelt Ritchie og Thompson National Medal of Technology i 1999 for deres bidrag til Unix og C. Han har vunnet mange andre nasjonale og internasjonale priser for sitt arbeid og ble valgt til National Academy of Engineering i 1988 for "utvikling av C programmeringsspråk og for co-utvikling av Unix operativsystem ".

Ritchie hadde livsstil og vaner å matche hans posisjon som en tidlig guru på IT. Langhåret og skjeggete, og famously mer ugle enn lerke, begynte han midt på dagen i sin bransjestandard kaotiske kontor, fremvoksende sent på kvelden for å dra hjem og fortsette arbeidet gjennom til de små timer på slutten av en leid linje koblet til Bell Labs datamaskiner.

Ritchie ble uteksaminert fra Harvard University med grader i fysikk og anvendt matematikk. Han vokste opp i New Jersey hvor hans far jobbet som en veksling systemer ingeniør for Bell Labs. Han dro til Harvard University og ble uteksaminert med en grad i fysikk i 1963. Han flyttet så til MIT, før du tar opp arbeidsforholdet med Bell Labs i 1967, der han ble til han gikk av i 2007.

Ritchie brukt mesteparten av sin karriere ved Bell Labs, som på det tidspunktet han begynte i 1967, var en av de største telefonen leverandører i USA og hadde en av de mest kjente forskningslaboratorier i drift.

De to mennene dro ut for å utvikle et mer effektivt operativsystem for up-and-coming minidatamaskin, noe som resulterte i utgivelsen av Unix.

Nesten hver programmerer skriver sin første kode i C og i løpet av å gjøre det kommer over den "Kernighan og Ritchie" bok om C. Boka er nesten 30 år gammel (først publisert i 1978), men timene er så frisk i dag, som de var for tre tiår siden. Boken har blitt trykt opp siden den gang, å opprettholde den samme smaken. Tykkelsen på boken vil overraske deg. Men har folk hevdet å finne flere nyttige ting i boka enn andre bestselgere. Likevel, dette er ikke hva som gjør C legendarisk.

Før fødselen av C-språk, det var mangfold i maskinvare. Hver maskinvareenhet hadde sin egen flotte instruksjonssett og du måtte skrive Assemblerkoden følge dem. Det var absolutt ingen portabilitet av programmer som gjør at programmer skrevet i en datautstyr ville ikke på en annen.

I 1973 hadde Ritchie og Thompson omskrevet Unix i C, utvikle sin syntaks, funksjonalitet, og utover å gi språket muligheten til å programmere et operativsystem. Kjernen ble publisert i samme år. I dag er C den nest mest populære programmeringsspråk i verden.

Et stort antall av moderne teknologi er avhengig av det arbeidet han og andre programmerere gjorde på Unix og C i de tidlige dagene av datarevolusjonen.

Unix innflytelse har vært følt på mange måter. Den etablerte mange software engineering prinsipper som vedvarer frem til i dag, det var OS av valget for internett.

Samarbeidet med Thompson på design av UNIX som en bærbar, multi-tasking, multi-user-og til slutt vilt innflytelsesrike-operativsystem som tjente Ritchie hans kanskje mest varige berømmelse i verden av databehandling.

UNIX, opprinnelig en "programmerer arbeidsbenk" som ble re-kodet i C tidlig på 1970-tallet, ble en mye brukt operativsystem i enheter og datamaskiner alt fra mobiltelefoner til enterprise servere som arkitekturens fleksibilitet, åpenhet, og gleden over å legge til nye programvareverktøy til basen UNIX kernel tiltrukket brukere i akademia og industri. Den UNIX klient-server-modellen var også medvirkende i utviklingen av databehandling fra frittstående maskiner til massivt nettverk datamiljøer, og Ritchie arbeid var avgjørende for utviklingen av de største datanettverk av dem alle, Internett.

I dag er mange utbredte operativsystemer og programmeringsspråk, inkludert Googles Android, Apples Mac OS og iOS, Linux, C, og JavaScript-skylder sin eksistens til Ritchie banebrytende arbeid med C og UNIX.

Kilder:
TechCrunch


No comments:

Post a Comment