Friday, February 24, 2012

Para yapma makinesi doğum: google.com


Para yapma makinesi doğum: google.com

Nasıl google.com başladı

1995 yılında Larry Page ve Sergey Brin, Stanford Üniversitesi'nde bir araya geldi. Larry, 22 U Michigan grad okul düşündüğünü ve Sergey, 21, onu gezdirmek atandı.

Her zeki çiftin ilk defa karşılaştığınız zaman, onlar her şeyi ve her şey hakkında savunuyorlar. Kalktığı zeki yeterli genellikle her şeyi, konu ne olursa olsun katılmıyorum vardır. Zeki insanların beyinlerini bilgi ile kalabalık var ve o büyük miktarda bilgi kaynaklanan görüşleri çok kalabalık. Bu görüşler, genellikle çok güçlü. Genellikle, aynı zamanda zeki kişileri kapsar gereken spektrumu diğer yelpazenin yakındaki. Bu, beyin fırtınası ve kişisel çarpışma kaynağıdır. Ama böyle bir çift bir araya getirdiğinizde, işbirliği birleştirme veya kabul eden küçük alanlar hariç olmak üzere, iki spektrumları toplamına neredeyse eşit bir çıkış elde işbirliği.

Larry Page ve Sergey Brin ile gerçekleştiğini. Çifti, güçlü görüşler ve birbirinden farklı bakış açıları vardı ve bu iki konunun ne olduğunu olursa olsun, hiçbir zaman bir şey üzerinde anlaştılar. Kendi halinde, anlaşma alanı null olarak rapor edilmiştir.

Larry ve Sergey, belirli bir web sitesine işaret siyah bağlantıları analiz etmek için eşsiz bir yeteneği vardı BackRub adında bir arama motoru 1996 Ocak ayında çalışmaya başladı. Bir yıl sonra Larry ve Sergey hakkında kampüs çevresinde haber yayılmaya başladı. Onların yaklaşımı BackRub analiz bağlantı onları gördük edenler arasında tanıtım kazanç.

1997 yılında Larry ve Sergey BackRub arama motoru, yeni bir isim ihtiyacı olduğuna karar. Bazı beyin fırtınası sonra, Google ile gitmek. "Googol" sözcüğü, ardından 100 sıfırın 1 rakamının tarafından temsil sayısı için matematiksel bir terimdir. Terimin kullanılması, web'de bilgi görünüşte sonsuz miktarda organize etmek misyonunu yansıtır.

Çifti, 1998 yılının ilk yarısı boyunca kendi teknolojisini geliştirmek için çalışmaya devam etti.

Kısa nakit, Larry ve Sergey, daha sonra Larry'nin yurt odasında kendi bilgisayar konut inşa etti. David Filo, teknoloji sevdim Yahoo kurucusu, bir arkadaş çağrısında bulundu. Ama Filo Larry ve Sergey, kendileri tarafından servis büyümek ve bir arama motoru şirketi başlatmak için tavsiye edilir.

Çifti, kendi iş planları tasarlanmış ve bir yatırımcı bulmak için dışarı gitti. Neyse ki, Sun Microsystems, Andy Bechtolsheim bulundu. Larry ve Sergey iş planı üzerinden gittikten sonra Andy Google potansiyel bir sürü vardı biliyordum. Andy o gün çok meşgul olduğunu ve Larry ve Sergey ile yaptığı toplantı sırasında koşmak zorunda kaldı. O, onların teklifi ile yeteri kadar ikna olması gerekir. Bile tüm ayrıntıları ele aldıklarını önce Andy 100.000 $ için bir çek yazdım. Google Inc onay yapılmış, Larry ve Sergey teslim edildi.

Bu, ancak bir sorun vardı, onların proje için gerçek bir destek; Google Inc henüz Hukuki açıdan imkansız mevduat veya çek nakit var yoktu. Böylece diğer sermaye bulmak ve bir şirket kurmak zorunda kaldılar. Finansörleri, aileniz ve arkadaşlarınızla içinde bulduktan sonra, ilk yatırım, yaklaşık $ 1 milyon dolar yükseldi.

Yani Eylül 1998 tarihinde Google, 232 Santa Margarita, Menlo Park Susan Wojcicki garajında ​​çalışma alanı kurdu. Google, California'da birleştirmek için 4 Eylül'de açtı. Kısa bir süre sonra, Larry ve Sergey yeni kurulan şirketin adına bir banka hesabı açıldı ve Andy Bechtolsheim kontrol yatırılır. Wojcicki, şimdi Google'ın ürün yönetimi başkan yardımcısı zamanda şirket için çalışmak ve arkadaşları Brin tarihli çünkü sadece Stanford Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrencileri biliyordu vermedi. O beş ay kaldı burada $ 1.700 bir ay onu garaj kiralamak için anlaştı. Ms Wojcicki Google'ın ürün yönetimi başkan ve Mountain View, yakındaki kasaba firmanın genel merkezinde çalışır.

Ekim 2006 tarihinde Google, kendi tarihinin bir dönüm noktası satın banliyö ev, 1998 yılında kuruldu. Google, Larry Page ve Sergey Brin tarafından bir garajda iş başladı Menlo Park, California, özellik için açıklanmayan bir ücret ödedi. Google şans totem yeri, garaj şirketi başladı satın yalnız değildir. HP ve Apple aynı şeyi yaptı. HP kurucularından William Hewlett ilk 45 ayda $ kiraladığı 12-18-ayak garaj için 1,7 milyon dolar ödedi.

Page ve Brin ilk garaja taşındı zaman, Google, sadece bir avuç yatırımcı gündeme 1 milyon dolar nakit ile dahil olmuştu. Bugün, Google, yaklaşık 42 milyar dolar nakit ve 157 milyar dolarlık bir piyasa değeri var.

Haziran 1999 tarihinde, google, ilk basın açıklamasında, Sequoia Capital ve Kleiner Perkins 25 milyon dolarlık bir yuvarlak duyurdu; John Doerr ve Michael Moritz kurulu katılmak. Bu sürüm, Moritz anlatan "Google" "Google kullanan kişi" olarak tırnak. Ve Aralık 1999 tarihinde "PC Magazine" Google ", ilgili sonuçları döndürmek için son derece esrarengiz bir püf noktası vardır" ve 1998 için En İyi 100 Web Siteleri tercih edilen arama motoru olarak Google tanır bildirdi.

Mayıs 2000 tarihinde, Google.com ilk 10 dil sürümleri: Fransızca, Almanca, İtalyanca, İsveççe, Fince, İspanyolca, Portekizce, Hollandaca, Norveççe ve Danimarkaca. Ve Haziran 2000 tarihinde Google, varsayılan arama sağlayıcısı olmak üzere Yahoo! ile ortaklık sahte. Google milyar URL ilk indeksi duyurdu ve bu nedenle dünyanın en büyük arama motoru oldu. Eylül 2000 tarihinde Google arama, Çince, Japonca ve Korece 15 desteklenen diller bizim toplam sayısı getirerek sunmaya başladı.

Temmuz 2001 tarihinde 250 milyon görüntülere erişim sunan Google Resim Arama başlattı. Aralık iken 2001 Google indeksine büyüklüğü 3 milyar web belgeleri yetişir.

Şubat 2002 tarihinde Google AdWords için yeni bir tıklama-başı-maliyet fiyatlandırma dahil olmak üzere büyük bir revizyon, yayınladı. ve Mayıs günü, aynı yıl, Google, Google arama ve 34 milyon müşteriye CompuServe, Netscape ve AOL.com kullanarak sponsorlu bağlantılar sunmak için, AOL ile büyük bir ortaklık kurduğunu duyurdu.

Ekim 2004 tarihinde Google 150 dilli Google, Sergey ve Larry bir ziyaret, İrlanda, Mary Harney Başbakan Yardımcısı tanıma ve resmen, Dublin, İrlanda google ofisi açtı. Web sayfalarının Kasım google dizin 8 milyar dolara ulaştı. Aralık ederken, Google Print Programı (değiştirildi Google Kitap Arama beri), Stanford, Michigan ve Oxford Üniversitesi, New York Halk Kütüphanesi'nin yanı sıra, Harvard kütüphaneleri ile dijital tarama ortaklıklar yoluyla genişletir.

1.1 milyar görüntü endeksli Google Resim Arama Şubat 2005 tarihinde bir kilometre taşı vurmak. Ve kısa bir süre sonra, Google Maps canlı gider.

Mayıs 2011 yılında, Google tekil ziyaretçi sayısı ilk kez 1 milyar mark, 931 milyon tekil ziyaretçi ile bir yıl önce yüzde 8,4 oranında bir artış aştı. Ilk toplantıda bir şey kabul etmedi, bu iki sevimli zeki çift, karşılamak olmasaydı biz şimdi aradığı olurdu nasıl soru  Veya bir araya geldi ve her şey üzerinde anlaşmaya ancak Google vermedi

Kaynaklar:

No comments:

Post a Comment