Sunday, May 13, 2012

De geboorte van een money-making machine: linkedin.com


De geboorte van een money-making machine: linkedin.com

hoe linkedin begonnen

Is opgericht door Reid Hoffman LinkedIn in 2003. Hoffman heeft een master's degree in filosofie aan Oxford University, waar hij een Marshall Scholar, en een bachelor's degree in symbolische systemen van de Stanford University, waar hij afstudeerde met onderscheiding. Op Stanford en Oxford universiteiten studeerde hij cognitieve wetenschap, kunstmatige intelligentie en filosofie. Zoals hij zegt, hij altijd hadd een interesse in hoe mensen de ecosystemen te verbeteren, of het nu economie of maatschappijleer of Education.

Meestal Wie zijn universitair diploma zijn afgestudeerd met onderscheiding de eerste doelstelling of van plan een Scholar Word, en Reid Hoffman was geen uitzondering. Maar hij begon zijn gedachten te veranderen, niet becaus zegt hij, als je Word Scholar en publiceren in een gebied, op slechts 50 mensen lezen het of als Will.

Zo werkte hij voor Apple en Fujitsu zei Socialnet Voordat u begint, een vroege sociale-netwerksite. Hij deed het niet eens met de richting waarin het ging, dus hij sprak met Peter Thiel, mede-oprichter van PayPal, waartussen hij wist van Stanford. Hij zei: "Kom bij ons. Help ons bij PayPal." En Reid Hoffman zich PayPal.

Was hij bij PayPal Verantwoordelijk voor alle externe relaties, waaronder infrastructuur Betalingen, Business Development, International, de overheid en de juridische. Reid werd wat belangrijk is voor overname van PayPal door eBay en Verantwoordelijk voor Partnerships met Intuit, Visa, MasterCard en Wells Fargo.

Hoffman was zich bewust de hele tijd, hoe het internet kan versterken van alle individuen om deze profielen establishe online, zodat mensen die 'Kan ik te vinden. Eu Je zou in staat om uw netwerk te gebruiken om toegang te krijgen tot mensen beter in kaart je pad. Dus hij gebruikt het geld van PayPal naar LinkedIn te beëindigen. In principe schetste hij wat hij dacht Zou het product zweren, geassembleerd het business model, en begon met het aannemen van mensen gezegd.

In feite, als iemand de waarde van verbindingen Knows, het is Reid Hoffman. In mei 2003, de voormalige Apple Inc. LinkedIn en PayPal executive gelanceerd uit van het historische woonkamer, uitnodigende 350 van historische contacten naar het historische netwerk profielen toe te treden en hun eigen te maken. Tegen het einde van die maand, 4.500 hadd LinkedIn leden.

Het bedrijf werd opgericht door Reid Hoffman en het oprichten van teamleden van PayPal en Socialnet.com. De Blue zijn Allen, Eric Ly, Jean-Luc Vaillant, Lee Hower, Konstantin Guericke, Stephen Beitzel, David Eva's, Ian McNish, Yan Pujante, en Chris Saccheri. Ze kregen in 2003 van Sequoia Capital financiering, en brak begon meer en meer mensen krijgen in hun dienst. De Bega iedereen om hun waarde te realiseren.

Onder de eerste LinkedIn applicaties mogen de leden om te laten zien Ze zijn het lezen van boeken, en mogen de leden om hun nieuwste blog postings weer te geven binnen hun LinkedIn profiel. In november 2010, LinkedIn Bedrijven mogen naar de lijst van producten en diensten op profielpagina's, om het ook toegestaan ​​LinkedIn members "recommend" Producten en Diensten en schrijf reviews. Ook LinkedIn ondersteunt de vorming van belangengroepen, en vanaf 24 maart 2011 zijn er 870.612 dergelijke Lidmaatschap groepen die reikt tot 377.000. De meerderheid van om de grootste zijn werk-gerelateerde groepen, terwijl een zeer breed scala van onderwerpen komen aan bod. Dergelijke groepen zijn voornamelijk rond professioneel en Carrière kwesties, en zijn er momenteel 128.000 Groepen voor zowel academische en corporate alumni.

In juni 2008, Sequoia Capital, Greylock Partners, en andere venture capital firma kocht een 5% belang in de onderneming voor $ 53 miljoen, het bedrijf dat een post-money waardering van circa $ 1 miljard. Met ingang van 3 november 2011, LinkedIn beheert 's werelds larges professionele netwerk op het internet met meer dan 135 miljoen leden in meer dan 200 landen en gebieden. Vijftig-Negen procent van de LinkedIn-leden zijn op dit moment zich buiten de Verenigde Staten.

In feite leden van alle landen en gebieden zijn toegestaan, behalve leden van rovers, Iran, Noord-Korea, Soedan, of het oog. LinkedIn zegt: "als zodanig, en als een kwestie van bedrijfsbeleid, We staan ​​niet toe Accounts of lid toegang tot onze site vanaf rovers, Iran, Noord-Korea, Soedan, of het oog.

Gebaseerd op het derde quater 2011 metrics, LinkedIn-leden zijn op tempo aan meer dan vier miljard zoekopdrachten op de LinkedIn-platform in 2011. Volgens comScore, unieke bezoekers (waaronder leden en niet-leden) gemiddeld 87,6 miljoen in het kwartaal. In september, LinkedIn gerangschikt als de 34e meest bezochte website wereldwijd, volgens comScore, een stijging van 54e net een jaar geleden. ComScore 7,6 miljard bekeken pagina's gemeten in het derde quater. Dit omvat 135m Professionals over de hele wereld als van 03 november 2011

126 Procent Totale omzet geavanceerde jaar op jaar naar $ 139 miljoen. Dit was de achtste rechte quater te versnellen top line en vijfde achtereenvolgende kwartaal groei van meer dan 100 procent groei. Het inhuren Solutions De omzet bedroeg $ 71,0 miljoen, het verhogen van 160 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. In de wijk, het huren van oplossingen bestaat uit 51 procent van de totale omzet ten opzichte van 44 procent vorig jaar.

Was Marketing Solutions omzet 40,1 miljoen dollar, het verhogen van 113 Procent jaar ten opzichte van de prioriteiten. Premium Subscriptions de inkomsten van de quater-kwam uit op 28,4 miljoen dollar, een stijging van 81 procent jaar-op-jaar.

Reid Hoffman en Jeff Weiner zijn genoemd de Ernst & Young National Ondernemer van het Jaar 2011 Overall Award Winners. Hoffman en Weiner waren hun erkenning voor het gebruik van complementaire geschenken om te werken in The Pursuit of een Common Cause, dat wil Professionals sluiten over de hele wereld in Ways Never Before gedacht.

Bronnen:


No comments:

Post a Comment