Saturday, May 5, 2012

Ямайка на път да се превърне република като премиер Порша Симпсън Милър обеща


Ямайка на път да се превърне република като премиер Порша Симпсън Милър обеща

Ямайка е септември да се разхлабят връзките с колониална Англия, като преместите да замени Кралицата като глава на държавата с президент, нов министър-председател на страната е посочила.

"Обичам кралицата. Тя е красива дама", каза Симпсън Милър 10.000 гостите в четвъртък в резиденцията на генерал-губернатор на Ямайка, представител на кралицата на острова. Преминаване към местен говор, тя добавя: "Но мисля, че времето дойде."

Отразява преминаването към ускоряване на дрейф републиканство сред страните от Британската общност от Карибския басейн. Гвиана и Тринидад и Тобаго отказа на кралицата като държавен глава, а предпочитат да останат в Общността на нациите.

Смъртно наказание е друга ябълка на раздора за Ямайка, която има един от най-високите в света за убийство, с тежко престъпление всекидневно явление. Тази седмица Симпсън Милър обеща да въведе реформи, които ще Карибски Съдът на Европейските общности на последна инстанция на съда във всички наказателни дела. Този ход ще репатрират изцяло суверенитета на Ямайка, каза тя.

Източници:


No comments:

Post a Comment