Saturday, May 12, 2012

Како подземне воде контаминирани добио Фукосхима нуклеарне катастрофе


Како подземне воде контаминирани добио Фукосхима нуклеарне катастрофе

Фукушима подземне воде контаминације, може да буде најгори контаминације у историји нуклеарне индустрије. Проблем је почела када реактор број 3 је смештај у Фукушима нуклеарне електране у Јапану експлодирала 14. марта, 2011 након масовне 9.0 земљотреса ван источне обале Јапана. Реактор број 3 је био испуњен са контроверзним горива под називом МОКС (Микед оксид) - мешавина плутонијума и уранијума оксида - и био је да започне производњу струје око месец дана после.

Сада о томе да МОКС је веома контроверзна горива. У 1997 писму написаном тадашњи председник Бил Клинтон, 171 организација спојене са захтевом да председник забрањује коришћење МОКС плутонијума горива у комерцијалним нуклеарним реакторима. Постоје наводи да су неки од безбедносних проблема које намеће МОКС у односу на традиционалне горива уранијум садржи више деликатан производња горивне шипке за заштиту од контаминације, већи ризик од губитка контроле у ​​току рада реактора упркос присуству додатних контрола шипке, ослобађање фисија гасова, и корозију горивне шипке у реактор рада.

Чак Гринпис је морао да одреди целу страна против употребе МОКС горива на њиховом сајту. "МОКС у реактор је још несигурно, јер плутонијума је реактиван и то топлији горива може изазвати повећан локализована топљење горива у реактору."

Са овим опасности унапред познат, стручњаци закључују да су Јапанци Острво је био "само обичан срећни због повољних метеоролошких услова током несреће. Ветрови су дува на море, када експлозије дошло у реакторима. Ово спречава ваздух сноси партицалс од ширења преко копна изазива становање области. Иако су ветрови обавља велики део аирборн радиоактивних честица на море. Ипак, подземне воде не може померити на море, али уместо тога радиоактивности даље на северу унутрашњости. И, штавише, постоји забринутост због муља. Је муљ продаје као грађевински материјал.

Више знаци озбиљних зрачења контаминације у и близу Фукушима Даиицхи нуклеарне електране су детектоване. Са најновијим подацима проналажењу подземних вода садржи радиоактивни јод 10.000 пута правног праг и концентрација радиоактивног јода-131 у близини морске воде расту на највиши ниво још. Радиоактивни материјал је потврђено из подземних вода за први пут од 11. марта земљотрес и цунамија погодио нуклеарне електране на пацифичкој обали, нокаутирао је кључ за хлађење реактора 'функције.

Инжењери у Јапану погођен Фукусхима Даи-ицхи нуклеарне електране су напустили њихов покушај да се стабилизује број реактора 3 га поплава са водом, закључивши да је топљење горивне шипке створио рупу у комори, тако око 3.000 тона контаминиране воде цури у подруму зграде реактора за подизање забринутост због подземних вода. Уз то је наставио пумпање воде из реактора 5 и 6, што доводи до вероватно контаминације подземних вода. Канализациони муљ је утврђено да је радиоактивно загађење.

Нуклеарни инжењер, Арние Гундерсон од Фаиревиндс сарадници, расправља о ста би се десило да ветрови године прегорео према Јапану него у Тихом океану у нуклеарној електрани кризе. Арние Гундерсен разматра и теорије у вези са експлозијом у реактору # 3 горива базен. Он разматра питање брз критичности догађај са историјском предност. На СЛ-1 реактор ради у Ајдахо од стране америчке војске, морнарице електричаре Мате Рицхард Ц. Додај стајао на врху реактора брода када се штап горива је скочила и набијена и причвршћен га на плафон.

Могу постојати људи који могу рећи да заиста нису били погинулих бисмо очекивали. За оне људе који му каже: "Па, проблем је што ветар је дувао на море и други проблем је, као и др крила разговарали у последње време.. Шта си урадио је нисте елиминисали рака, имате шири их у свету становништва, тако да заиста може бити тешко утврдити чији је рак Фукушима рака и чије није, али није смањен број канцера. Свакако је сачуван јапански који живе у близини реактора. енормно.


Извори:

No comments:

Post a Comment