Saturday, May 5, 2012

Защо мексиканския борбата с наркотиците война още не е свършила


Защо мексиканския борбата с наркотиците война още не е свършила

Много мексиканци ще каже на целите на армията, ръководени от усилия, стартирана от президента Фелипе Калдерон през 2006 г., остават неудовлетворени. Мексиканските наркокартели, или от организации за трафик на наркотици, са съществували в продължение на няколко десетилетия, но те са станали по-мощен, тъй като смъртта на Кали и Меделин картели в 1990-те години на Колумбия. Мексиканските наркокартели в момента доминират пазара на едро на наркотици в Съединените щати.

Мексико е бил основна дълго източник на хероин и канабис, както и наркотрафиканти от Мексико, вече е създадена инфраструктура, която е готов да служи на Колумбия на базата на трафикантите. До средата на 1980 г., и организации от Мексико са създадени и надеждни превозвачите на колумбийски кокаин. На първо място, мексиканските банди, платени в брой са за транспортирането им услуги, но в края на 1980, мексикански и колумбийски трафиканти транспортни организации наркотици договорена за плащане в споразумение за продукт. Превозвачите от Мексико Обикновено бяха дадени 35% до 50% на всеки кокаин пратка. Това споразумение означава, Това стана участващите организации от Мексико в разпределението, както и транспортирането на кокаин, и стават техни собствени страшни трафикантите в дясната.

Арести на ключови лидери на картел, особено в картели при Тихуана е сложила и Персийския залив, са довели до насилие наркокартелите Увеличаване на борбата за контрол на трафика по маршрути в Съединените щати.

До 2008 г., лекарството войни разби на мира. Две съперничещи си картелите Хуарес и Синалоа започва да се борят за контрол над доходната контрабанда коридор на САЩ Годишният темп на убийството почти се е удвоил през 2008 г. до 1,600 от 3,100 през 2010 г..

Президентът Фелипе Калдерон изпрати хиляди войници, за овладяване на насилието на наркотици, и по-късно федерален полицейски патрул по улиците и да доведе контраатаки. На 11 декември 2006 г., когато новоизбраният президент Фелипе Калдерон седна 6.500 федералните войски в състоянието на Мичоакан, за да сложи край на насилието на наркотици там под името Операция Мичоакан. Това действие е първата голяма разглежда като операция срещу организираната престъпност, и се разглежда като отправна точка на война между правителството и наркокартели.

Калдерон обеща, че военните ще бъде временно решение, тъй като корумпираната Федералната полиция и реформиран Е умъртвени. Днес, с помощта на САЩ в обучение в академии, страната има повече от 30,000 нови федерални полицаи или преквалифицирани. Войски продължават да 50,000 все още патрулират по улиците и ще го направи До края на шест-годишен мандат на следващата година Калдерон.

 С течение на времето напредна, Калдерон продължава да ескалира за борба с наркотиците историческа кампания, в която има 45,000 За войски, участващи в PMaddition държавни и федерални полицейски сили. През 2010 Калдерон заяви картелите се стремят, че "да се замени правителството" и "опитва да наложи монопол със силата на оръжието, а събитията се налагат собствените си, опитвайки се на законите."

След две години разследване, Хюман Райтс Уоч "миналия месец съобщи, достоверни доказателства, че силите за сигурност, ръководени от военните, отговорни за 170 случая на изтезания, 39 изчезване на извънсъдебните убийства и 24 в пет държави, те изучаваха.

Никой не знае точно колко хора са загинали в тази война. Правителството пусна съответстват на "смъртни случаи, дължащи се на наказателното съперничество" в края на миналата година, общо на 34,612. Въпреки обещанията на актуализации, е мълчание, тъй като.

Националната комисия по човешките права на доклади, че правителството е незаземени 310 масов гроб от 2007 г. насам, съдържаща останките на 1.230 души. Психолозите тук са започнали да подозирате, че населението, което страда от един вид колективно пост-травматичен стрес.

Граждани съобщават за слухове, страхове престъпления, престъпления, пътни блокове чрез Facebook и Twitter - и след това са убити за публикуване. Някои от най-популярните блогове в страната показва графични видеоклипове, на емфие филми и снимки на изтезания, принудителни изповеди и обезглавяване.

Последни резултати от проучвания от Parametria разкрива, че 1,6 милиона мексиканци са се преместили, защото насилието на наркотици от 2006 г. насам. Едно проучване на базираната в Женева вътрешен мониторинг център Displacement броя им на 230,000 през 2010 г., Оценка, че половината избяга в САЩ.

Друго проучване, от демограф Родолфо Рубио в Colegio де ла Фронтера Norte, казва Хуарес сам 200.000 души, оставени за други мексикански градове, между 2007 и 2010. Много от засегнатите работят класа или бедните, които не могат да напуснат страната.

"Хората, които имат статут или малки средни предприятия, не е проблем на САЩ", каза Женевиев Roldan, експерт по миграцията в Автономния университет в Сиудад Хуарес. "Това не е случай за Работниците в maquiladoras. Те не разполагат с тази възможност."

Източници:


No comments:

Post a Comment