Monday, May 7, 2012

Περού σχέδιο εξόρυξης χρυσού προσελκύει περισσότερους διαμαρτυρίες


Περού σχέδιο εξόρυξης χρυσού προσελκύει περισσότερους διαμαρτυρίες

Διαμαρτυρίες κατά της εξόρυξης χρυσού, το βιογραφικό του έργου και το Περού προσελκύει περισσότερους διαμαρτυρίες

Cajamarca, Περού - Περού Επαναληπτική Διαδηλωτές σε διαδηλώσεις τη Δευτέρα ενάντια στα σχέδια τους να αναπτύξουν ένα 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια ορυχείο χρυσού, το ορυχείο λέγοντας ότι ο φόβος τους θα βλάψει τα αποθέματα νερού.

Περίπου 2.000 εντάχθηκαν στην πορεία διαμαρτυρίας Περουβιανών στη βόρεια πόλη της Cajamarca, που μεταφέρουν σήματα ανάγνωση "Ας υπερασπιστούμε τις πηγές μας από το νερό, ή τώρα ή ποτέ."

Anti-ΜΑΤ στέκεται φρουρός Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, η οποία έληξε ειρηνικά. Στις αρχές Δεκεμβρίου, η κυβέρνηση επέβαλε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να αποκαταστήσουν την τάξη σε μια γενική απεργία μετά από συγκρούσεις με την αστυνομία και κατά την οποία δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Οι διαδηλωτές φοβούνται το Conga μου, η οποία θα παράγουν χρυσό και χαλκό καθώς και ασήμι, θα μολύνει το νερό και η επιρροή τους στις μεγάλες υδροφόρο ορίζοντα. Το ορυχείο ανήκει κατά πλειοψηφία με έδρα τις ΗΠΑ Newmont Mining είδους

Cajamarca είναι μία από τις περιφέρειες του Περού πιο ναρκοθετημένες και δυσπιστία Πολλοί κάτοικοι το νέο σχέδιο είναι μια επέκταση Επειδή ορυχείο Yanacocha από κοντά, το μεγαλύτερο ορυχείο χρυσού της Λατινικής Αμερικής, η οποία πλησιάζει στο τέλος της παραγωγής. Έχει μια ιστορία του ταραγμένου σχέσεις με τις γειτονικές αγρότες, κτηνοτρόφοι και οι κάτοικοι της πόλης οι οποίοι υποστηρίζουν ότι έχει αποθέματα νερού κατάντη έβλαψε.

Πηγές:


No comments:

Post a Comment