Saturday, May 26, 2012

Ako sa dostal podzemnej vody kontaminovanej Fukoshima jadrová katastrofa


Ako sa dostal podzemnej vody kontaminovanej Fukoshima jadrová katastrofa

Fukushima a kontaminovať spodné vody, môže byť najhoršie znečistenie v histórii jadrovej energetiky. Problém začal, keď reaktor č 3 je ubytovanie na jadrovej elektrárni Fukushima v Japonsku explodovalo na 14 marci 2011 po masívne 9.0 zemetrasení mimo pobrežia Japonska na východ. Reaktor č 3 bola naplnená palivom kontroverzný tzv MOX (Mixed Oxide) - zmes oxidov plutónia a uránu - a mala začať produkovať elektrinu o jeden mesiac.

Teraz o tom, že je MOX palivo vysoko kontroverzný. V roku 1997 napísal list vtedajší prezident Bill Clinton, 171 organizácií spojilo so žiadosťou, aby prezident zakázať použitie paliva MOX plutónia v komerčných jadrových reaktorov. Existujú konštatuje, že niektoré z obavy o bezpečnosť, ktoré predstavuje MOX v porovnaní s tradičnými uránu obsahuje jemnejšie výrobu palivových tyčí pre ochranu pred kontamináciou, väčšie riziko straty kontroly pri prevádzke reaktora cez prítomnosť ďalších riadiacich tyčí, uvoľňovanie štiepenie plyny, a korózie palivových tyčí pri prevádzke reaktora.

Greenpeace dokonca musel určiť celú stránku proti použitie MOX palivo na svojich webových stránkach. "MOX v reaktore je nebezpečné, pretože plutónium je viac reaktívny, a to teplejšie paliva môže spôsobiť zvýšenie lokálne tavenie paliva v reaktore."

S týmito rizikami a vopred známych, odborníci k záveru, že japonský ostrov je "jednoducho šťastie, vďaka priaznivým poveternostným podmienkam v priebehu nehody. Vetry vanúci boli do mora, keď explózia sa konali v reaktoroch. Toto predišlo vzduch nesie čiastočky z rozlohe pevniny pôsobiť neobývateľný priestor. Aj keď sa vetry niesli veľa častíc rozptýlených vo vzduchu rádioaktívne na more. Napriek tomu sa môže podzemnej vody nepohybujú na otvorené more, ale namiesto toho vykonať rádioaktivity ďalej na sever do vnútrozemia. A navyše existujú obavy o kalu. Kal bol predávaný ako stavebný materiál .

Ďalšie príznaky závažných žiarenia kontaminácie a okolí Fukushima Daiichi zariadenia jadrovej elektrárne boli zistené. S najnovšou údaje nájsť podzemnej vody obsahujúce rádioaktívne jód 10.000 krát právne hranice a koncentrácia rádioaktívneho jódu-131 v neďalekej morskej vody rastie na najvyššiu úroveň doteraz. Rádioaktívny materiál bol potvrdený z podzemnej vody sa po prvýkrát od 11. marca zemetrasenie a tsunami zasiahla jadrovú elektráreň na pobreží Tichého oceánu, plieniť kľúčové reaktorov chladenie.

Inžinieri v postihnutej Fukushima Japonska Dai-Ichi jadrovej elektrárne opustilo svoje snahe o stabilizáciu reaktora číslo 3 od zaplavenie vodou, zistenie, že tavenie palivových tyčí vytvoril dieru v komore, takže asi 3000 ton kontaminovanej vody unikať do prízemí budovy reaktora, čo vzbudzuje obavy o znečistenie podzemných vôd. K tomu sa pokračovalo čerpanie vody z reaktorov 5 a 6, ktorá vedie k pravdepodobné znečistenie podzemných vôd. Čistiarenských kalov bolo zistené, že rádioaktívna kontaminácia.

Jadrový inžinier, Arnie Gunderson z Fairewinds Associates, diskutuje, čo by sa stalo, keby mali fúkané vetry smerom Japonska skôr než do Tichého oceánu pri jadrových elektrární krízy. Arnie Gundersen sa zaoberá aj teória o výbuchu v reaktore č 3 paliva bazénu. On diskutuje o vydanie výzvy kritickej udalosti s historickým prednosť. V SL-1 reaktor prevádzkovaný v Idaho, ktoré americká armáda, námorníctvo Elektrikár kamarát Richard C. Legg stál na vrchole nádoby reaktora, kedy Fuel Rod výstrel a nabodol a připnul ho na strop.

Tam môžu byť ľudia, ktorí môžu povedať, že tam naozaj nebolo úmrtí by sme očakávali. Pre tých ľudí, ktoré hovorí: "No, problém je, že vietor fúkal do mora. A ďalší problém je, ako Dr Wing diskutoval v poslednej dobe. Čo ste urobil, je nemáte odstrániť rakoviny, ktoré ste šíriť v populácii po celom svete tak, aby skutočne to môže byť ťažké určiť, ktorých karcinóm je rakovina Fukushima a ktorého nie je. Ale to nie je zníženie počtu nádorov. Určite je uložený Japonci žijúci v blízkosti reaktora enormne.

Zdroje:

No comments:

Post a Comment