Tuesday, January 31, 2012

Son ayaklanması üzerine Mihail Gorbaçov yorum


Son ayaklanması üzerine Mihail Gorbaçov yorum

Mihail Gorbaçov 1985 yılından 1991 yılına kadar Sovyetler Birliği Komünist Partisi Genel Sekreteri olarak servis edilir bir Sovyet Devlet Adamı olduğunu. O hukuk derecesi ile 1955 yılında Moskova Devlet Üniversitesi'nden mezun oldu. O üniversitede oldu ederken Sovyetler Birliği Komünist Partisi'ne katıldı ve çok aktif Bunun içinde yakında becam. İkinci Gorbaçov Stavropol Tarım Enstitüsü (1964-1967) bir derece için okudu ve 1970 yılında Stavropol Territory Birinci Sekreteri tayin oldu. Bu yazı Çalışmaları o zaman Devlet Güvenlik (KGB) için Komitesi başkanı oldu Yuri Andropov, etkilendim. Andropov Onun önemli bir etkiye Gorbaçov'un Kariyer teşvik için kullanılır.

1985 yılında Çernenko ölümü üzerine Gorbaçov Komünist Partisi Genel Sekreteri olarak Merkez Komitesi tarafından seçilir oldu. Parti lideri olarak hemen Merkez Komitesi daha muhafazakar üyeleri istifa etmek zorunda Bega. O reformun tarihi vizyonunu paylaştı Genç Erkekler ile değiştirildi söyle.

1980'lerin ortalarında Sovyetler Birliği'nin başkanı olarak Mihail Gorbaçov, Sovyet Ekonomik ve Politik Politika yeniden başladı. Gorbaçov Böyle Almanya, Japonya ve ABD gibi kapitalist Ekonomik ülkeler ile kıyaslanabilir düzeye Sovyetler Birliği getirmek istedim. Bu Gorbaçov merkezden kontrol gerekli önlemleri almasını ve Öz-Finansman olmak üzere iktisadi teşebbüsleri teşvik etmek. Ekonomi bürokrasisi, onun güç ve ayrıcalıkların kaybı korkusuyla çok tarihi programının tıkalı.

Aynı zamanda, Gorbaçov ülkenin yönetim Komünist Partisi'nin Liderlik doğrudan katılımı azaltmak ve yerel yönetimler 'Yetki artış önerdi. 1988 yılında yeni bir Meclis, Halk Temsilcileri Sovyeti Kongresi, yaratıldı. Benzer kongreler de HER Sovyet Cumhuriyeti kuruldu. İlk kez, seçmenler için Seçimleri olmayan komünistler de dahil olmak üzere adayların, seçimi ile Sunan Bu kurumlar Komünist Partisi sisteme hakim olmaya devam etti. O da qual Memurlar hükümeti eleştirmek izin glasnost başlatılan ve haber medya özgür yayılmasını sağladı.

Halk Milletvekilleri, (1989), bir Yeni oluşturulan Kongre hükümet ve seçilmiş Gorbaçov icra başkanı üzerinde Komünist partinin kontrol sonuna kadar, Mart 1990'da oy kullandı. 1990 ve 1991 boyunca Ancak, reform sürücü durdu ve Gorbaçov Sovyet imparatorluğu ve Komünist parti artan marjinalleşme bozulma üzerinde kırgın mıydı sakinleştirmeye kalan sertlik yanlıları, yemin ile ortaya çıktı. Ağustos 1991'de sertlik yanlıları tarafından başarısız bir anti-Gorbaçov Darbe Büyükşehir Kurumu Rus Cumhuriyeti başkanı Boris Yeltsin ve büyük Hızlandırılmış değiştirmek kaydı. Gorbaçov Komünist Parti çözünmüş Kurtuluş Baltık ülkeleri hibe, geri kalan cumhuriyetleri arasında çok Looser, başta Ekonomik Federasyonu önerdi. Mayıs'ta Bağımsız Devletler Topluluğu oluşumu ile. 8, 1991, Sovyetler Birliği'nin becam gereksiz ve Mayıs federal hükümet. 25, Gorbaçov devlet başkanı istifa etti.

Ayrıca O artık Doğu Avrupa'daki diğer ülkelerin iç polise Interfer ve 1989 yılında Afganistan'dan Sovyet gücünün geri çekilmesi duyurdu misiniz açıkça ortaya koydu. 1989 ile o, Sovyetlerin Afganistan'ı İşgal sonunu brough hadd ve Doğu Avrupa'daki güç Komünist Siyasi Tekel sonunda yaptırım hadd.

'Sovyet tanklarında Gorbaçov nesne olmaz mıydı farkında orada Doğu Avrupa'daki komünist hükümetlerin karşı gösteriler olsaydı. Önümüzdeki birkaç ay içinde Polonya, Macaristan, Bulgaristan, Romanya ve Doğu Almanya iktidardan uzaklaştırılması komünistler mıydı.

Reform yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Ronald Reagan ve Soğuk Savaş'ın sona ermesinden katkıda Sovyet Stratejik onun yeniden yönlendirme amaçları ile zirve toplantısında Gorbaçov'un girişimleri Sovyetler Birliği Komünist Partisi Siyasi Supremacy, uçlu ve yol Sovyetler Birliği'nin dağılması.

Ağustos 1991 ve radikal bir Darbesi sonrasında üzerinde, Gorbaçov'un SBKP Genel Sekreteri olarak istifa etti ve Merkez Komitesi feshetti. Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra 25 Aralık 1991 günü, Cumhurbaşkanı istifa etti.

Doğu-Batı gerginliği azaltmak için yaptığı katkılar için, o 1990 Nobel Barış Ödülü'ne layık oldu. 1990 yılında ise, Gorbaçov'un perestroika programı Ekonomide önemli bir gelişme sağlamak için başarısız hadd ve Siyasi ve sosyal kontrolün ortadan kaldırılması hadd Ermenistan, Gürcistan, Ukrayna oluşturan cumhuriyetler de, Baltık ülkeleri etnik ve ulusal gerginlikler gizli serbest ve Moldova.

Daha sonra 1992 yılında, ve Nobel Barış Ödülü aldıktan sonra Ağustos Darbe sonrası kurulan oldu Sosyal, Ekonomik ve Siyasi Araştırma Vakfı başkanı becam.

Gorbaçov yani QUOTED Arap bahar hakkında yorum:

"Bu Ülkelerde orada gerçek bir demokrasi olmak için kullanılır. Klanlar gücü var mıydı, becam Kim tamamen kemikleşmiş, fosilleşmiş, 20 ile 40 yıl. Ve bu öfke biriken bulur. Yani Yani, askeri ya güç oldu, ya da olsaydı iktidarda krallar ve krallar Ama Aslında sıra demokratikleşme yer mi, istenirse kırdı. Her bir ülke kendisi için hassas olmalı.

"Ne sadece Kuzey Afrika'da yaşanan tüm diğerleri için bir ders olmalı. Hareket olmaksızın, durgun su ile Gölet gibi bir toplum olmak asla söylenmeyecek. Bu çok önemli bir şey. Ve İkinci ders, insanların bomba ve tankları ile getirilen Demokrasi tahammül etmeyecektir. NATO ne olacak diğerleri ne uzak cezasız olsun. Bir böyle bir şey unutmaz. Arap Bahar Öğrenilen Olmak birçok dersler vardır. "

Kaynaklar:

No comments:

Post a Comment