Tuesday, January 17, 2012

Rick Perry suggereix el paper militar d'EUA a Mèxic guerra contra les drogues


Rick Perry suggereix el paper militar d'EUA a Mèxic guerra contra les drogues

"Es pot exigir a les nostres forces armades a Mèxic, treballant en concert amb ells per matar aquests càrtels de la droga i mantenir-los fora de la nostra frontera", va dir Rick Perry. I va afegir: "Però crec que és molt important per a nosaltres treballar amb ells per mantenir el país de la fallida". Perry va dir que com a president, que treballarà amb Mèxic en la mateixa forma que els EUA ha treballat amb Colòmbia per combatre els càrtels de la droga.

"La forma en què hem estat capaços d'aturar la càrtels de la droga a Colòmbia, amb un esforç coordinat", va dir en un discurs de campanya a Nova Hampshire. "És possible que les nostres forces armades" treballant amb el govern mexicà a guanyar la guerra del narcotràfic a Mèxic, va dir.

Tal mesura seria anar molt més enllà de la participació dels EUA en l'actual guerra de Mèxic contra les drogues, i és probable que molesta al govern mexicà. Més de 42.000 persones han mort en enfrontaments del narcotràfic a Mèxic des que el president Felipe Calderón va assumir el càrrec el 2006. Mèxic s'oposa enèrgicament a qualsevol intervenció militar dels EUA al seu territori, tot i que ha rebut més de $ 1 mil milions en ajuda dels EUA a prendre en els cartells.

Després del discurs, la Casa Blanca va dir que continuarà la seva "nivell històric de cooperació amb Mèxic" per protegir les persones a banda i banda de la frontera. El govern d'Obama en l'actualitat dóna suport material substancial a les forces de seguretat mexicanes, així com la cooperació d'intel ligència a prop.

Qualsevol desplegament de les forces militars d'EUA en territori mexicà, és gairebé segur que és inacceptable que les autoritats mexicanes.

Mèxic va perdre gairebé la meitat del seu territori als EUA després d'una guerra en la dècada de 1840, i des de llavors ha estat molt protectors de la seva sobirania. Els EUA també ha desplegat tropes de la Guàrdia Nacional per reforçar la seguretat fronterera, i utilitza avions no tripulats per recollir intel ligència interior de Mèxic. El president mexicà ha estat pressionant als EUA a fer més per reduir la demanda de drogues entre els seus ciutadans i per reduir el flux d'armes des dels EUA als càrtels.

Alguns comentaristes diuen que aquestes observacions sembla ser un nou error en política exterior pel governador de Texas, que està lluitant per mantenir-se en el mantell de favorit per a la nominació republicana. Perry, un dels dos principals candidats republicans a prendre sobre el president Barack Obama a les eleccions de 2012, s'ha topat abans en assumptes estrangers. Ell va donar una resposta incoherent durant un debat entre els candidats el mes passat a una pregunta sobre el que faria com a president si els talibans es van apoderar de les armes nuclears.

Fonts:

No comments:

Post a Comment