Tuesday, January 24, 2012

osztriga szezon Japánban


osztriga szezon Japánban

Japán négy nagyon különböző évszakokban, és mindenkinek a különleges kedvence. A nyár forró és ragadós, a tél hideg és havas. A tavasszal és ősszel egyaránt nagy változások, és láthatjuk mindenhol.

Egy nagyszerű dolog Japánban, AOS négy évszak van, hogy a szezonális élelmiszerek! Van egy szezonban majdnem minden fajta ételt elképzelhető. A tél Oyster szezonban. Néhányan azt mondják, hogy csak enni kagylók R hónap. Japánban is hasonló mondás,, Äúdo nem evett osztrigát után cseresznyevirág (április), AU. Ez azt jelenti, a legjobb hónap enni osztriga január, február, március, április, szeptember, október, november és december. Természetesen a "R szabály" készült több értelme során előtti napokban modern hűtés. Manapság a legtöbb elismeri, hogy osztrigát lehet enni egész évben probléma nélkül.

Ősszel, azaz mostantól március elkezdi látni osztriga szezonban újra. Ez kaki (osztriga) szezonban. Ez egy finom kezelésére nevű kaki-sütjük, rántott osztriga. Az egyik legjobb módja, hogy élvezze osztriga Japánban van kaki nabe (osztriga pörkölt). Kaki Shigureni Chazuke, párolt Uramura osztrigát és friss gyömbér megfojtotta egy vastag, édes szójaszósz szolgált egy tál rizs, lenne a választás, ha az étvágyat is kicsi. Ez egy könnyű étkezés, de ad egy szép lendületet az energiát a nyári melegben.

A legismertebb japán osztrigát az Egyesült Államokban az, Äúkumamoto osztriga, AU. A hús kövér és zamatos. Az íz tiszta, gazdag és sós. A héj kicsi, de van egy mély csésze, amely bordás és faragott. A történelem a Kumamoto osztriga nagyon érdekes. 50 évvel ezelőtt, a japán osztrigát kultivátorok kezdett exportálni Kumamoto osztriga Kaliforniába, álmodik a növekvő vállalkozások számára. Ugyanakkor az amerikaiak rájöttek, hogy tudnak művelni Kumamoto osztriga Kaliforniában, ami az olcsóbb és frissebb hazai Kumamoto osztriga. Ez okozta a eltűnése Kumamoto osztriga termesztés Japánban. Az utóbbi időben a japán emberek, akik ettek Kumamoto osztrigát az Egyesült Államokban kezdődött kialakítása iránti igény Kumamoto osztriga Japánban. Szóval, a Kumamoto prefektúra kezdett ápolása Kumamoto osztrigát, és remélhetőleg ez lesz a piacon ebben a szezonban.

A Kumamoto osztriga egzotikus miniatűr különböző úgynevezett csendes-óceáni osztriga vagy japán. Kumamotos különbözik az északi rokonai több módja van: Van egy kiváló ízletes, kisebb, mélyebb tölcséres, egy hosszabb eltarthatóság, és mindig a szezonban.

Kumamotos a Tillamook Bay enyhén gyümölcsös és édes, gazdag vajas-tejszínes textúra. Méretük, textúra és íz teszi őket a kedvenc fél-héj ínyencek, és a legjobb választás az-első alkalommal osztriga élményt.

Mivel a háború utáni ipari szennyezés, Kumamotos kihalt anyanyelvükön vizeken. Pacific Northwest gazdálkodók tartják a faj életben. Jelenleg Kumamoto osztriga helyreállítási projektek Japánban.

Amikor a japánok esznek friss osztriga, szolgálják őket ponzu mártással (citromsav ecet mártás) nevű, Äúsugaki, AU, amely Äúcooks, AU az osztrigákat.

Osztriga, könnyen emészthető, és tartalmazza a tökéletes egyensúlyt a táplálkozás. A nyugati országokban, osztriga nevezik a "Milk a tenger", mert az osztriga, mint tápláló, mint a tej. A legújabb vizsgálatok azonban kimutatták, hogy az ízletes kagyló még bőséges a különböző tápanyagok, mint a tej. Az alábbi lista a jelentős tápanyagok osztrigát. - Glikogén glikogén egy szénhidrát tárolt állati szövetek és válik a glükóz, ha elnyelte az emberek, hogy az energia. A bevitt glikogén erősíti a funkciót a máj.

A fehérje az osztriga tartalmaz aminosavakat, mint a glutaminic sav, cisztein és a taurin stb Ezek az aminosavak is sever semlegesíti mérgek, és megszünteti a mérgező anyag a szervezetből. - Vitaminok és ásványi anyagok Osztriga tartalmaz B1, B2, B6, B12, és cink C., a követelmény az emberi növekedés, jó véráramlást és a szexuális érettség, is jelen van. Kalcium, jód, vas és szintén bőséges a osztrigát. Ezeken a gazdag tápanyagok, osztriga könnyebben emészthető, mint a többi kagyló, így könnyen felszívódik a gyermekek és vének.

Miyagi prefektúra szállított 70 százaléka japán, AOS vetőmagot osztriga előtt szenvedett nagy szökőár okozta károk. Más prefektúrák most rejtjelező biztonságos fiatalkorú osztriga, mint nyáron a szezon felfüggesztésének őket úszik az óceánban.

A japán tengeri akvakultúra, osztriga csatolt vonalak felfüggesztették a lebegő bambuszból vagy fából készült tutajok. A tutajok lehetővé teszi háromdimenziós használata óceáni terület a sűrű termesztés és lehet mozgatni, hogy elkerüljék vörös dagály és a parazita koncentrációját. Ezek azonban érzékeny kár tájfunok. A Miyagi prefektúra, a legtöbb tutajok volt süllyesztve, vagy szállított a tengeren a március 11 cunami.

A Sanriku régió Japán egyik leghíresebb osztrigatenyésztő terület a világon, és kétszer a múltban, hogy segítettek osztriga férfi Franciaországban benépesítését az állomány után betegsége már törölte ki. Most, miután a szökőár, a francia térnek vissza a szívességet. Azonban a japánok egy versenyfutás az idővel abban, hogy szükség van, hogy az osztriga telepek újjá közepéig nyár, ami ha megvan köpött be (ha az osztriga lárvák szabadulnak fel, és keressen egy otthon).

Forrás:

No comments:

Post a Comment