Sunday, January 22, 2012

Kina privlači više arhitekata


Kina privlači više arhitekata

Kina je građevinarstvo privlači svjetski poznatih arhitekata na kineskom tržištu.

Plima produbljivanja globalizacije ima integrirani Kini i svijetu više nego ikada prije. Danas Kina upija nove ideje i trendove u arhitekturi iz svih krajeva svijeta putem televizije, mreže i druge suvremene informatičke tehnologije.

Kina Međunarodni arhitektonski Expo je vodeći događaj u izgradnji i građevinska industrija u Kini. Za protekle 4 godine, Kina međunarodnom arhitektonskom Expo privukao više od 1.500 izlagača iz više od 30 zemalja, više od 10.000 posjetitelja iz inozemstva i posjetili EXPO, sada je postala najutjecajnije i sveobuhvatne izgradnje događaja u Kini.

Arhitekti iz cijelog svijeta susreću na konferencijama i festivalima. Na primjer konkurenciju

London, Velika Britanija - Svjetski festival arhitekture privukao unosa kao krajnjem jugu u Tasmaniji na najsjevernije Arktičkog kruga u Norveškoj, sa zemljama kao što su Libija, Haitiju i Kambodža pojavljuju po prvi put zajedno u Velikoj Britaniji, SAD, Kina, Australija, Japan, Španjolska, Brazil, Turska i Skandinavije, svi dobro zastupljeni. Projekti uključuju kazalište od slame u Estoniji, nogometni škola u Soweto, stablo hotel u Švedskoj i stijena kao kapela u Meksiku.

Francuski arhitekt Paul Andreu je predao ono što on naziva jednom u životu-priliku kada kineske vlasti bere ga za izradu ultra-moderne operna kuća u centru Pekinga. Ovaj projekt od 300 milijuna eura (US $ 430.000.000) opera je zaokružen titan i staklo strukture.

Kina gradi veliki iznos, tako da mogućnosti su ogromne. No, Kina također ima puno ambicija. Za godina, nisu učinili mnogo, i oni su bili zaostaju. Sada, oni su nadoknadili izgubljeno vrijeme.

90.000 sjedala "Ptičje gnijezdo" stadiona, koji je postao središnji Olimpijske igre 2008 sa svojim niti me zaključavanje čelika greda, je vjerojatno najpoznatiji inovativnih struktura koje točke Kina je linija horizonta.

Ugledni britanski arhitekt Norman Foster, koji je dizajnirao mnogo hvaljeni terminal 3 u Pekingu je međunarodna zračna luka, također gradi sjedište za CITIC banke u istočnom gradu Hangzhou.

Ma Qingyun, čija je tvrtka MADA s.p.a.m. ima bezbroj projekata diljem Kine, nazvan je jedan od najutjecajnijih svjetskih dizajnera BusinessWeek prošle godine, zajedno s Hadid.

Michael Tunkey, Šangaj na temelju partnera na međunarodnoj dizajn firma Cannon, izjavio je druge zemlje u Aziji su dokazivanje blagodat za arhitekte.

Frank Gehry, dizajner iz Los Angelesa je Walt Disney Concert Hall, traži projekte u azijskim zemljama, uključujući Kinu i Indiju kao sporiji rast SAD-a crimps razvoj najvećeg svjetskog gospodarstva. Arhitekt se natječe za planiranje muzej u jedan od Kine brzo širi gradskog područja, kao i "vrlo duhovni oblik zgrade" u Indiji. On očekuje da će potpisati ugovor u roku od tri do četiri mjesec treba dogovor biti postignut za kineski muzej. Jedan izazov za projektiranje u zemlji kao što je Kina je niža plaća za projekte, rekao je Gehry. Arhitekti biti plaćen postotak troškova izgradnje, koji je u Kini oko trećine onoga što su oni u SAD-u, rekao je on.

Izvori:
chinese-architects

No comments:

Post a Comment