Sunday, January 15, 2012

Aktiva orkaner konfrontera är det möjligt eller fortfarande bara en dröm


Aktiva orkaner konfrontera är det möjligt eller fortfarande bara en dröm

Med orkanen Irene aktiva och rör sig mot den östra kusten länderna vetenskapsmän och ingenjörer kan inte undgå att erinra drömmen om naturliga väderkatastrofer kontroll.

Kontroll av sådana fenomen som omfattar två olika metoder: passiv och aktiv.

I den passiva metoden ansträngningen är baserat på övervakning av orkanen att bestämma sin nuvarande plats, prognostisering dess förväntade bana och slutligen vidta nödvändiga åtgärder som behövs inklusive förstärkning mest utsatta byggnader och evakuera människor från de platser med förväntade största förluster och casualities.

Å andra sidan är det aktiva angreppssättet ingår också övervakning och prognoser, men när det kommer till evakuering att handla en del av evakueringen med att designa korrekt tekniska enheter och driftsätta dem några utvalda platser i syfte att konsumera en viss mängd av den totala energi som orkanen innehåller.

Precis som alla andra tekniska problem kostnaden för de åtgärder du tar är relaterade till skador och casualities du försöker undvika. Detta innebär att en effektiviserar med forskningen är att sätta ihop historien om casualities och skador av orkaner under de senaste 20 åren till exempel.

Som exempel orkanen Floyd var ansvarig för 57 dödsfall, 4,5 miljarder dollar i skador och omfattande översvämningar som höll hela samhällen under vatten i veckor.

Medan den passiva förhållningssätt är baserat på forskning och beslut av nationella organ, kan de aktiva strategi som bygger på att utforma vissa specifika tekniska enheter rymma utomlands intellektuella också. Vetenskapen känner inte gränser mellan länder. Den mänskliga rasen är en mänsklig ras.

No comments:

Post a Comment