Tuesday, October 25, 2011

Naturens love imod menneskeskabte love og Saudi kvinder kørsel


Naturens love imod menneskeskabte love og Saudi kvinder kørsel

En saudiarabisk kvinde, der vendte tilbage til Saudi-Arabien for to år siden var fristet til at starte kørslen straks. Hun fandt sig fast derhjemme med to biler, men ikke driver som hendes mand og ældste søn var begge væk. "Men jeg ventede på det rigtige tidspunkt, jeg ventede for andre damer til at gå først" siger hun. Da ingen trådte frem, hun har besluttet, at nu er det øjeblik.

Ms Najla Hariri har et kørekort fra både Egypten og Libanon fra sin tid i udlandet, og har også et internationalt kørekort, som hun bruger, når hun drev i Europa. Moderen til fem har støtte fra sin mand og siger, at hendes døtre og deres venner er meget stolte af hende. Hun ved dog, at hun kunne stoppes på ethvert tidspunkt af politiet.

En af de rettigheder saudiske kvinder er frataget kører. På grund af dette er der omkring fire millioner udenlandske bilister i landet og Saudi kvinder gerne vil slippe af med dem og køre selv.

Dette er en del af Saudi-traditioner med hensyn til kvinder. Alle kvinder, uanset alder, skal have en mandlig værge. Kvinder kan ikke stemme eller blive valgt til høje politiske holdninger. Saudi-Arabien er det eneste land i verden, der forbyder kvinder at køre. Saudi-Arabien er rangeret 130:e ud af 134 lande ligestilling mellem kønnene. Det var det eneste land at score et nul i kategorien politiske indflydelse.

Den saudiske samfund får sin køn regler fra sharia (islamisk lov) og stammefolk kultur. Den Arabiske Halvø er det fædrene hjem nomadestammer, hvor adskillelsen af ​​kvinder og mænd har at gøre med ære.

Mens nogle kvinder er imod dette er der tegn på, at mange kvinder i Saudi-Arabien ikke vil radikale ændringer. Selv mange fortalere for reformen beskrive fremmede landes kritikere som ikke at forstå det unikke ved saudiarabiske samfund.

Modstanderne af kvinder kørsel hævde, at det er sikrere for kvinder at have en mand i bilen med dem, og at de lever op til deres kvinder ved at fritage dem for den stamme af kørsel.

Til dette Hun siger: "De lyver for sig selv," svarer fru Hariri kraftigt. "Det er sikrere for kvinder at køre selv. Vi har fire millioner udenlandske bilister [i landet], og vi vil gerne slippe af med dem og køre os selv."

Najla Hariris udfordring til Saudi-samfundet er en del af en bredere indsats for større kvindelig deltagelse i hele samfundet.

For yderligere læsning:

No comments:

Post a Comment