Wednesday, October 12, 2011

Kas Saudi naised breaking keeld naiste vastu sõidu


Kas Saudi naised breaking keeld naiste vastu sõidu

Saudi naine, kes naasis Saudi Araabias kaks aastat tagasi oli kiusatus sõitu alustada kohe. Ta leidis end ummikus kodus kaks autot, kuid ei juhi, sest tema abikaasa ja vanem poeg olid mõlemad ära. "Aga Ootasin õige aeg; Ootasin teisi daamid minna esimese" lausub ta. Nagu keegi astunud edasi, ta on otsustanud, et nüüd on hetk.

Pr Najla Hariri omab juhiluba nii Egiptusele ja Liibanonile alates tema aeg elab välismaal, ja on ka rahvusvaheline litsents, et ta kasutab ta sõidab Euroopas. Ema viis on toetada oma abikaasa ja ütleb, et tema tütred ja nende sõbrad oleme väga uhked tema. Ta teab siiski, et ta võiks lõpetada igal hetkel politsei.

Üks õigused Saudi naised on ära sõidab. Tänu sellele on umbes neli miljonit välisturisti juhtide riigi ja Saudi naised tahaks neist lahti saada ja autot ise.

See on osa Saudi traditsioonide kohta naistele. Kõik naised, sõltumata vanusest, peavad olema meessoost eestkostja. Naised ei saa hääletada või olla valitud kõrge poliitiliste seisukohtadega. Saudi Araabias on ainus riik maailmas, mis keelab naistel sõitmist. Saudi Araabia on reastatud 130. välja 134 riigi soolise võrdsuse. See oli ainus riik, skoor null kategoorias poliitilise mõjuvõimu.

Saudi ühiskond saab oma soolise reeglid šariaadi (islami õiguse) ja hõimude kultuuri. Araabia poolsaarel on esivanemate kodu teisaldatavate hõimud, kus eraldamine naiste ja meeste pistmist au.

Kuigi mõned naised on selle vastu on tõendeid, et paljud naised on Saudi Araabias ei taha radikaalset muutust. Isegi paljud pooldajad reform kirjeldada välisriikide kriitikud kui ei suuda mõista, unikaalsus Saudi ühiskonnas.

Oponendid naiste sõidu väidavad, et see on ohutum naistel on isane auto, ja et nad on austus nende naised, vabastades nad tüve sõitmist.

Sel Ta ütleb: "Nad on asub ise," vastab proua Hariri jõuliselt. "See on ohutum naised autot ise. Meil ​​on neli miljonit välisturisti draiverid [selles riigis] ja me tahaksime, et saada lahti neist ja sõitke end."

Najla Hariri väljakutse Saudi ühiskond on osa laiemast jõupingutusi naiste suuremat osalemist kogu ühiskonnale.

Täiendavat lugemist:

No comments:

Post a Comment