Sunday, October 9, 2011

Hvordan Brasilien er at øge sin samhandel med Kina


Hvordan Brasilien er at øge sin samhandel med Kina

Brasilien har længe været blandt de lande, der har gjort størst fordel af forholdet til Kina. Det fortsætter med at køre et handelsoverskud, en, der er steget i de seneste år, hovedsageligt på grund af den blomstrende prisen på jernmalm. Men der er en tendens til, at også Brasilien er påvirket af bias i retning af primære produkter.

Brasilien adskiller også fra dets nabolande i den slags investeringer, det tiltrækker fra Kina.

Mens der i resten af ​​regionen, har hovedparten af ​​investeringerne haft fokus på olie og gas, landbrug, skovbrug og minedrift, en analyse af de officielle kinesiske porteføljen i Brasilien har medtaget en stor andel af investeringer i engros-og detail, fremstilling, Ud over landbruget og minedrift. Det betyder, at Kina er ved at udvikle en bredere økonomisk forhold til Brasilien. Dette har givet grund til optimisme, samt frygt for at lade for meget af Brasiliens økonomi er styret af kineserne.

Den stigende betydning af Kina som en hovedinvestor og handelspartner til Brasilien har ikke været en proces uden spændinger mellem de to lande. Den første primære bekymring er risikoen for de-industrialisering af den nationale økonomi. I de seneste år, er konkurrenceevnen i den industrielle private sektor i lyset af den kinesiske import til genstand for tre hovedfaktorer. For det første over evalueringen af ​​den brasilianske valuta, andet manglen på reformer på arbejdsmarkedet regler, og det tredje den manglende forbedringer i infrastruktur betingelser for at øge produktiviteten. Alle tre faktorer har længe været faktorer kendt for at reducere konkurrenceevnen.

Den stærke efterspørgsel efter primær varer som jernmalm og sojabønner, og den deraf følgende stigning i priserne på disse råvarer på de internationale markeder, skabt incitamenter til udvidelse af disse aktiviteter i Brasilien. I tilfælde af sojabønner produktion, har sin ekspansion ødelagt en stor del af den oprindelige græs arealer økosystem i Cerrado Centre-West-regionen. Som følge heraf blev en udvidelse af produktionen er rettet mod nye lande ligger i den nordlige del af Cerrado - den sydlige grænse af Amazon-skoven - tilsætte tryk på skovrydning processen.

Udvidelsen af ​​minedrift, især jernmalm, er en anden sag om en sektor, hvor de kinesiske efterspørgsel har spillet en vigtig rolle. Som jernmalm i løbet af de sidste to år blev den mest vigtig eksportvare af Brasilien, er mange investeringer at tage fart i udbygningen af ​​eksisterende miner og udforskning af nye websteder. Der er planer annonceret i Brasilien til at investere næsten 10 milliarder USD i en udvidelse af minedrift med henblik på at fordoble produktionen i 2015. Men projektet, der ligger i staten Para, er i den syd-østlige del af Amazon-skoven er blevet kritiseret af miljøgrupper og oprindelige folks organisationer på grund af de negative virkninger af restprodukter langs processen.

Referencer:



No comments:

Post a Comment