Saturday, October 29, 2011

Kako je Brazilija povečuje svoje trgovine s Kitajsko


Kako je Brazilija povečuje svoje trgovine s Kitajsko

Brazilija je že dolgo med državami, ki so dale največ koristi od odnosov s Kitajsko. Še naprej vodijo trgovinski presežek, tisti, ki se je povečala v zadnjih letih, predvsem zaradi cvetočih cene železove rude. Vendar pa obstaja težnja, da je tudi Brazilija, ki jih pristranskost v primarnih proizvodov.

Brazilija se razlikuje tudi od sosednjih držav, v naravi naložbe privablja iz Kitajske.

Ker je treba v preostalem delu regije, večino naložb je bil s poudarkom od nafte in plina, kmetijstva, gozdarstva in rudarstva, analizo uradnih kitajskih portfelja v Braziliji je vključil velik delež investicij v trgovini na debelo in drobno, proizvodnja, poleg kmetijstva in rudarstva. To pomeni, da Kitajska razvija širše gospodarske odnose z Brazilijo. To je dalo razlog za optimizem, kot tudi strah pred najemnin preveč gospodarstva Brazilije, ki so pod nadzorom kitajskih.

Čedalje večji pomen Kitajske kot glavna vlagateljica in trgovska partnerica v Brazilijo ni bil proces, ne da bi napetosti med državama. Prva glavna skrb je nevarnost deindustrializacijo nacionalnega gospodarstva. V zadnjih letih se je konkurenčnost industrije zasebnega sektorja v obraz kitajski uvoz s tremi glavnimi dejavniki. Prvič, v ocenjevanje brazilske valute, drugi pomanjkanje reform na trgu dela predpisov, in tretje pomanjkanja izboljšanje pogojev infra strukturo, da bi povečali produktivnost. Vsi trije dejavniki so že dolgo dejavnikih, ki zmanjšujejo konkurenčnost.

Močno povpraševanje po primarni blago, kot je železove rude in soje, ter posledičnega dviga cen teh proizvodov na mednarodnih trgih, ustvaril spodbude za širitev teh aktivnosti v Braziliji. V primeru proizvodnje soja, je svoj prodor uničil precejšen del prvotnega ekosistema travo zemljišč v cerrado center-zahod regiji. Zaradi tega je bila širitev proizvodnje usmerjene v nove dežele, ki se nahajajo v severnem delu cerrado - južno mejo amazonskega pragozda - dodajanje pritisk na proces krčenja gozdov.

Širitev rudarskih dejavnosti, predvsem železove rude, je še en primer sektorja, v katerem kitajski povpraševanje je odigral pomembno vlogo. Kot je železove rude v zadnjih dveh letih postal najbolj pomemben izvozni produkt Brazilije številne naložbe, se izvajati v razširitev obstoječih min in iskanje novih lokacij. Obstajajo načrti objavljena v Braziliji za naložbe skoraj 10 milijard ameriških dolarjev v širitev rudarskih dejavnosti, da bi dvojno proizvodnje do leta 2015. Vendar pa projekt, ki se nahaja v zvezni državi Para, je v jugovzhodnem delu amazonskega pragozda je bil deležen kritik za varstvo okolja in avtohtonih ljudstev organizacij zaradi negativni vplivi ostankov, proizvedene po postopku.

Literatura:



No comments:

Post a Comment