Friday, September 7, 2012

De Fysikere gjør fremskritt over partikkel masse som kunne forklare


De Fysikere gjør fremskritt over partikkel masse som kunne forklare

Forskere Hevdet fremgang i jakten på den unnvikende Higgs boson, en partikkel teoretisert som kan forklare hvordan universet er bygd, er ikke robust om deres nok data til å kreve en konkluderende funn.

Ett eksperiment, kjent som Atlas, foreslo hypotesen Higgs Det er mest sannsynlig å ha en liten masse, i størrelsesorden 116 til 130 gigaelectronvolts eller GeV. Den andre eksperimentet masse pegged på 115-127 GeV. Forsøkene ble utført ved det europeiske partikkelfysikk laboratoriet CERN i nærheten av Genève.

Higgs kunne holde nøkkelen til den materielle verden: en forklaring for eiendommen av masse. For eksempel vil STI forklare hvorfor Presence Noen objekter i universet er, for eksempel protoner, har masse, mens andre objekter s, slik som fotoner, bare Inneha energi. Oppdagelsen av Higgs, som har vært eksperimentelt Forskere søker i nesten fem tiår, ville rangere som en av de største kupp for dagens moderne fysikk.

Higgs boson er avgjørende for standard modell av fysikk, basert på hvilke forskere sin teori om saken. Fysikere har antydet at så universet kjølnet etter Big Bang, for å tvinge Higgs-feltet kjent som Dannet, sammen med partikkelen. Under dette scenariet ville Higgs-feltet gjennomsyre universet, og partikler som samhandle med det blir gitt til Higgs boson masse-through. Jo mer de samhandler, desto tyngre blir de. Partikler som ikkje interagerer With No masse igjen i det hele tatt.

Kilder:


No comments:

Post a Comment