Friday, September 30, 2011

Nasıl Brezilya Çin ile ticaret artıyor


Nasıl Brezilya Çin ile ticaret artıyor

Brezilya uzun Çin ile ilişkileri en yararlanmak yapmış ülkeler arasında yer almıştır. Bir ticaret fazlası, son yıllarda artmıştır biri, özellikle demir cevheri patlama fiyat nedeniyle çalışmaya devam eder. Ancak, aynı zamanda Brezilya birincil ürünlerin yönelik önyargı etkilenen bir eğilim var.

Brezilya, Çin çeken yatırım tür komşu ülkelerden de farklıdır.

Bölgenin geri kalanında ise, yatırımların toplu, toptan ve perakende, üretim yatırımları büyük bir pay yer verdi, petrol ve gaz, tarım, ormancılık ve madencilik Brezilya resmi Çin portföy analizi odaklı olmuştur tarım ve madencilik ek olarak. Bu Çin ve Brezilya daha geniş bir ekonomik ilişkilerini geliştirmek anlamına gelir. Bu Çinli tarafından kontrol ediliyor iyimserlik için sebep olarak da Brezilya'nın ekonomisi çok icar korku verdi.

Bir ana yatırımcı ve Brezilya ticaret ortağı olarak Çin'in artan önemi, iki ülke arasındaki gerginliğin olmadan bir süreç olmamıştır. Ilk ana endişe ulusal ekonominin de-sanayileşme riskidir. Son yıllarda, Çin ithalat karşısında sanayi özel sektörün rekabet gücünü üç ana faktöre bağlıdır. İlk, Brezilya para birimi üzerinden değerlendirme, işgücü piyasası düzenlemeleri reformların ikinci eksikliği ve altyapı koşullarının iyileştirilmesine üçte eksikliği sipariş verimliliği artırmak için. Her üç faktör uzun rekabet gücünü azaltmak için bilinen bir etken olmuştur.

demir cevheri ve soya fasulyesi, ve uluslararası piyasalarda bu malların fiyatlarının artmasına olarak birincil ürün için güçlü talep, Brezilya bu faaliyetlerin genişletilmesi için teşvikler oluşturdu. soya fasulyesi üretimi söz konusu olduğunda, onun genişleme cerrado Merkez-Batı bölgesinde orijinal çim toprak ekosistemi önemli bir kısmını yok etti. Amazon ormanlarının güneyinde sınır - - ormansızlaşma süreci basınç ekleyerek bir sonucu olarak, üretimin genişlemesi cerrado kuzey kesiminde yer alan yeni topraklar yönelmiştir.

madencilik faaliyetleri, ağırlıklı olarak demir cevheri, bir genişleme içinde Çinli bir sektörün başka bir durumdur talebin önemli bir rol oynamıştır. son iki yılda demir cevheri gibi oldu en Brezilya'nın önemli ihracat ürünü, birçok yeni yatırımı mevcut genişleme kapalı alıyor mayın ve yeni sitelerin arama. amacıyla 2015 yılında çıktı çift için madencilik faaliyetlerinin bir genişleme içinde yaklaşık 10 milyar dolarlık yatırım yapmayı Brezilya ilan planları vardır. Ancak, Para eyaletinde bulunan proje, Amazon ormanlarının güney-doğu bölümünde yer aldığı çevre grupları ve yüzünden yerli halkların örgütleri tarafından eleştirilmiştir süreci boyunca üretilen kalıntılarının olumsuz etkiler.

Referanslar:



No comments:

Post a Comment