Friday, September 30, 2011

Kalkun planer om et nyt Canal Side af Bosporus


Kalkun planer om et nyt Canal Side af Bosporus

Tyrkiet har planer om at bygge en kanal forbinder Sortehavet og Marmarahavet havene som et alternativ til Bosporus-strædet, som er ved at blive alt for fuld. Vandvejen, til at skære igennem Istanbuls europæiske side, ville være 40-50 km (25-30 miles) lang, med en bredde på cirka 150 meter (164 yards) og dybde af 25 meter, sagde han. Et af de vigtigste mål er at reducere trafikken gennem Bosporus og minimere de (miljø) trussel. Omkring 140 millioner tons olie i øjeblikket var transporteret gennem de smalle vandveje.

Bosporus, der gennemskærer Istanbul, Tyrkiets største by med omkring 13 millioner mennesker, er verdens fjerde mest befærdede vandvej, og sammen med Dardanellerne Strait, forbinder Sortehavet til Middelhavet. Det er vanskeligt at navigere på grund af dets bugtet geografi og forræderiske strømme.

Tyrkiet har længe advaret om, at stigningen i skibstrafikken, kombineret med voksende størrelse med olietankskibe, gøre for en katastrofe der venter på at ske, og har fremmet olieledninger gennem sit territorium. I 1979 og i 1994, hævdede tankskib nedbrud i Bosporus, hvis kyster er oversået med fisefornem vandet villaer, restauranter og historiske seværdigheder, 41 og 28 bor respectively.There er en slags storhedsvanvid ønske om at omdanne Istanbul i et stort kvadrat med krydstogtsturisme og en større økonomisk center med alle disse store projekter.

Den nye kanal vil give den daglige passage af op til 160 fartøjer, herunder de største skibe, og ville have broer til at tillade biler traffic.Residential og forretningsområder, komplet med en lufthavn, der ville være den tredje til Istanbul, skulle bygges på bredden af ​​vandvejen. Forundersøgelser og udarbejdelse af projektet, som forventes at tage to år, vil starte efter valget.

Annonceringen af ​​planen kom som en del af statsministerens løfter forud for parlamentsvalget den 12. juni, hvor hans parti ville søge en tredje straight sigt på power.Erdogan siger, at det vil være en af ​​de største projekter af dette århundrede, og at vil overstråle Panama og Suez kanalerne.

Erdogan, der tjente som borgmester i Istanbul mellem 1994 og 1998, har andre ambitiøse planer om at omdanne byen. I midten af ​​april, han annonceret planer om at bygge to nye byer på begge sider af byen, mens et bud at konstruere en tredje bro over Bosporus vil blive afholdt denne sommer.

En tyrkisk-japansk konsortium i øjeblikket at opbygge en jernbanetunnel under Bosporus at lette trafikkøer i Tyrkiets største by.

Kilder:

No comments:

Post a Comment