Thursday, September 29, 2011

Când au început celebrarea May Day


Când au început celebrarea May Day

Ziua internaţională a muncii "(de asemenea, cunoscut sub numele de May Day) este o celebrare a mişcării muncitoreşti internaţionale. Se vede de obicei demonstraţiile organizate stradă şi marşuri de oameni care lucrează şi sindicatele lor de muncă în cea mai mare din lume. 1 Mai este o sărbătoare naţională în mai mult de 80 de ţări. De asemenea, este sărbătorită neoficial în multe alte ţări. zi mai integrează două probleme împreună. Prima problemă este comemorarea 1886 Haymarket masacrul din Chicago şi a doua problemă este ideea pentru o vacanţă muncitori.

Afacere Haymarket a avut loc în timpul unei greve generale de trei zile în Chicago, Illinois, Statele Unite ale Americii care au implicat muncitori comune, artizani, negustori, şi imigranţi. A început ca un incident în care poliţia a deschis focul şi a ucis patru greviştii de la recoltă McCormick Machine plante Co. În ziua următoare, un miting a fost chemat de la Haymarket Square.

Poliţia sa mutat pentru a dispersa eveniment şi au deschis focul asupra mulţimii neînarmate. O bomba a fost aruncat de un atacator necunoscut în mulţimea de poliţie. Acest lucru a lăsat cel puţin o duzină de morţi, inclusiv un poliţist. Un studiu arată senzaţional urmat în care opt inculpaţi au încercat în mod deschis pentru convingerile lor politice, şi nu neapărat pentru orice implicare în bombardament. Procesul a dus la eventuala suspendare public de patru persoane.

Opt oameni au fost judecaţi pentru a fi "accesorii de la crimă". Ei au fost august Spies, Fielden, Parsons, şi cinci anarhişti alte persoane care au fost influente în mişcarea forţei de muncă, Adolph Fischer, George Engel, Michael Schwab, Louis Lingg şi Neebe.The Oscar proces deschis la douăzeci şi unu iunie 1886, în instanţa penală a Cooke County . De apărare nu a fost permis să prezinte dovezi că executorul judecătoresc speciale au susţinut public: "Eu sunt gestionarea acestui caz, şi ştiu ce am despre. Aceste semenii vor fi spânzurat în anumite ca moartea".

La data de 19 august şapte dintre inculpaţi au fost condamnaţi la moarte, şi Neebe la 15 ani de închisoare. După o masivă campanie internaţională pentru eliberarea lor, de stat "compromis" şi a comutat sentinţele Schwab şi Fielden la închisoare pe viaţă. Lingg inselat calau prin sinucidere, în celula lui cu o zi inainte execuţiile. La data de 11 noiembrie 1887 Parsons, Engel, Spies şi Fischer au fost spânzuraţi.

Aproximativ 600.000 de oameni care lucrează s-au dovedit pentru inmormantarea lor. Campania pentru a elibera Neebe, Schwab şi Fielden continued.On 26 iunie 1893 Guvernatorul Altgeld set le gratuit. El a făcut în mod clar el nu a fost de acordare a graţierii, deoarece el a crezut că oamenii au suferit destul, ci pentru că erau nevinovaţi de crimă pentru care au fost încercat. Ei au şi bărbaţii au spânzurat ben victimele "isterie, jurii ambalate şi un judecător părtinitoare".

Când Spies adresat instanţei după ce a fost condamnat la moarte, el a fost convins că această conspiraţie nu ar reuşi:

"Dacă credeţi că prin spânzurare ne puteti elimina mişcarea forţei de muncă ... mişcarea din care milioane de oameni asupriţi, milioanele de oameni care trudesc în mizerie şi doresc, se aşteaptă mântuire! - În cazul în care aceasta este opinia ta, apoi închide-ne Aici va călca pe o scânteie, dar există şi acolo, în spatele tău - şi în faţa ta, şi peste tot, flăcări vâlvătaie până Este un foc subteran Nu poţi pune afară "..

Incidentul a Haymarket a fost o sursă de ultraj din oameni de pe glob. În anii următori, de memorie "martirilor Haymarket" a fost amintit cu diferite acţiuni de locuri de muncă mai Ziua şi demonstraţii. Aici, veţi găsi un clip video pentru a sărbători Ziua mai în Ventura, CA.




No comments:

Post a Comment