Friday, September 30, 2011

Aktivni orkani soočanju je mogoče, ali še vedno samo sanje


Aktivni orkani soočanju je mogoče, ali še vedno samo sanje

Z Hurricane Irene aktivni in se gibljejo v smeri vzhodne obale držav znanstvenikov in inženirjev, ne more pomagati, ob sklicevanju na sanje o naravnih nesrečah nadzor vremena.

Nadzor takšnega pojava obsega dva različna pristopa: pasivni in aktivni.

V pasivni pristop je prizadevanje, ki temelji na spremljanju orkan za določitev svoje trenutne lokacije, napovedovanje pričakovane poti in na koncu sprejema potrebne ukrepe, potrebne, vključno z okrepitvijo najbolj ranljivih stavb in evakuacijo ljudi iz krajev z vso napovedano izgubo in casualities.

Po drugi strani pa aktivni pristop vključuje tudi spremljanje in napovedovanje, ampak, ko gre za evakuacijo v trgovini dela evakuacije z oblikovanjem ustreznih tehničnih enot in uvajanje jih nekaj izbranih lokacijah, s ciljem, da porabijo nekaj zneska celotne energije, ki orkan vsebuje.

Tako kot vsako drugo vprašanje inženiring so stroški ukrepov ste vzeli v zvezi s škodo in casualities poskušate izogniti. To pomeni, da je eden od racionalizacijo raziskave je, da skupaj z zgodovino casualities in škodo zaradi orkanov v zadnjih 20 letih, na primer.

Kot primer orkan Floyd je bila odgovorna za 57 smrtnih žrtev, 4500000000 $ v škodo in hudimi poplavami, ki vodi celoten skupnosti pod vodo več tednov.

Medtem ko je pasiven pristop, ki temelji na raziskavah in odločitve nacionalnih organov, lahko aktiven pristop, ki temelji na oblikovanju nekaterih specifičnih tehničnih enot, nastanitev v tujini, kot tudi intelektualci. Znanost ne pozna meja med državami. Človeški rod je eden od človeške rase.

No comments:

Post a Comment