Friday, August 17, 2012

Rusija ir Azerbaidžanas derybų toliau kartu naudotis radarų stoties nuomą


Rusija ir Azerbaidžanas derybų toliau kartu naudotis radarų stoties nuomą

Rusija ir Azerbaidžanas yra derybas dėl Rusijos ir toliau kartu naudotis radarų stoties nuomos sąlygas. Stotis neturi daug Rusijos karinę vertę, tačiau jis leidžia Rusijai išlaikyti Azerbaidžano fiziškai.

Kartu naudotis radiolokacijos stotis yra ypač vertingas kariniu į Maskvą, tačiau ji yra kaip fizinį ir žvalgybos įsitvirtinti Azerbaidžane. Tuo tarpu Baku turi subalansuoti prieš jo didesnis ir galingesnis kaimynais ir yra tokioje padėtyje, kuri leidžia kelti kainą savo tolesnio bendradarbiavimo gynybos srityje su Maskva.

Po Tarybų Sąjungos iširimo, Rusijos Federacija ir Azerbaidžanas derėjosi nuomos sąlygas ir 2002 m. Abi šalys pasirašė susitarimą, pagal kurią Rusija išsinuomojo stotį iš Azerbaidžano iki 24 gruodis 2012 už $ 7 mln. Per metus nuoma, $ 5.000.000 per metus elektros energijos ir 10 milijonų JAV dolerių per metus už kitas paslaugas.

Rusija buvo derybose su Azerbaidžano nuo 2011 metų viduryje, tikėdamasis pratęsti nuomos sutartį dėl šios pagrindinės stoties balistinių raketų išankstinio įspėjimo sistemos BMEWS) iki 2025 m.

Dabar įdomus dalykas yra tai, kad kai kurios Rusijos žiniasklaidos priemonės tvirtina, kad Azerbaidžanas yra žymiai padidinti išlaidas nuomos sutartį, nes ji nori imtis anti-Irano poziciją. Akivaizdu, kad čia nėra pagrindo naudoti kartu naudotis Azerbaidžane, arba Rusijos ir JAV radarų stoties Iranui pajėgesnė panašias stotis. Atrodo, kad kiekviena, net ir politinis arba karinis vystymasis yra susijęs su padėties Irane, ne klausimas nepatvarus ryšio, kad dramatizuoti dabartinę padėtį.

Kartu naudotis yra sparčiai besivystantis regionas - investavo į turizmą pastaraisiais metais, ir daug pasikeitė nuo sovietinių laikų. Besivystančių turizmo infrastruktūra, kartu naudotis kenčia dėl radaro stoties dėl labai didelio elektromagnetinio impulso, ir Azerbaidžanas praranda pinigus kiekvienais metais. Nuostoliai turi būti atlygintos, ypač jei atsižvelgsime į tai, kad dėl infliacijos $ 7.000.000 šiandien nėra tas pats, kaip 2002 m. Žinoma, Azerbaidžanas turi dar vieną priežastį būti nepatenkinti šiuo metu taikoma sistema, kuri yra tai, kad Rusija, pasak oficialių šaltinių, planuoja išleisti 23 trilijonų rublių ($ 770.000.000.000) dėl ginklų, tarp dabar ir 2020 m. Atsižvelgiant į tai, siūloma nuomos šuolis atrodo mažiau nepagrįsta.

Šaltiniai:


No comments:

Post a Comment