Wednesday, August 1, 2012

Kina og Afrika vokser


Kina og Afrika vokser

de $ 6m tilskud til Ugandas Naguru hospital bærer frugt, en kinesisk entreprenør opbygge et nationalt forsvar kollegium i Zimbabwe har måttet afvise overbelastning Zimbabwe arbejdstagere, den Zambia Kina Mulungushi Tekstiler selskab, der indstillede driften i 2007, bliver tilført supplerende kapital, skabe jobmuligheder for den lokale befolkning i Kabwe, og en kinesisk delegation af høj-embedsmænd og erhvervsfolk besøgte Rwanda til at udforske investeringsmuligheder.

Der er en opfattelse, at Kinas eneste interesse i Afrika er at udvinde dens naturlige ressourcer, den industrielle sektor, er tilsyneladende hovedmålet for Kinas investeringer i den mozambiquiske økonomi, ifølge en analyse fra Mozambiques Institut for sociale og økonomiske undersøgelser, herunder Henan Haode Mozambique Industrial Park, som er oprettelse af en tekstil-og beklædningsindustrien i Marracuene distriktet værdi af $ 26.5m.

Kinesisk bistand til Afrika vil komme med alle mulige knyttet strenge. Der vil være problemer, men ikke mere eller mindre end med de mere traditionelle donorer, bare forskellige, på grund af forskellige holdninger og retningslinjer.

Vestlige regeringer bør vokse ud af den nemme øgenavne ved at anerkende deres egen meget blandede resultater, og bygger på mere afbalancerede analyser af fordele og ulemper ved Kinas voksende engagement i international udvikling.

Kilder:


No comments:

Post a Comment