Monday, December 5, 2011

Varför vi behöver handelskammare


Varför vi behöver handelskammare

Den äldsta kända befintliga kammare i den engelsktalande världen med kontinuerlig dokumentation är Glasgow handelskammaren som grundades 1783. Medan den första handelskammaren grundades 1599 i Marseille, Frankrike. Den största Handelskammaren i Storbritannien är Greater Manchester Handelskammaren med fler än 5000 medlemmar.

I USA, handelskammare existera tillsammans och sida vid sida med Better Business Bureau (BBB). Handelskamrarna företräder företag, medan BBB representerar intressen allmänheten.

Medan BBB har befogenhet att binda sina medlemmar enligt ett formellt verksamhet doktrin (och därmed kan ta bort dem vid reklamationer om deras tjänster), är den lokala kammaren medlemskapet helt frivilligt.

Förutom de nationella handelskamrarna, det finns andra handelskammare i större skala, till exempel Eurochambres of Commerce, och Internationella handelskammaren (ICC)

Kärnverksamheten för bilaterala handelskammare är:
Tillhandahållande av nyttiga affärskontakter.
Tillhandahållande av företagstjänster, inklusive översättning, tolkning och marknadsundersökningar.
Evenemang och nätverksmöjligheter.
Tillhandahållande av näringslivet kurser och seminarier.
Bär övervakning av nya lagförslag som kan påverka medlemmarnas intressen
En Handelskammaren fungerar även som en ledare av medborgerligt projekt inom gemenskapen. En lokal handelskammaren ger sponsring till lokala förbättringar som ett sätt att förbättra stadens överklagande. De lokala myndigheterna vänder sig ofta till handelskammaren först när begär ett yttrande från näringslivet. Medlemskap i en handelskammare i allmänhet ses som ett kraftfullt stöd av framstående lokala företagsledare.


Referenser:
telegraph


No comments:

Post a Comment