Thursday, December 8, 2011

Pakisztán India Trade: jelen és jövő


Pakisztán India Trade: jelen és jövő

Jelenleg mintegy 3-4000000000 dollár informális kereskedelem még folyamatban van az összes a hét tagállamában SAARC. Ebből Pakisztán és India csere áru értékben 1 milliárd dollár évente a hagyományos forrásokból, mint például a határokon átnyúló csempészet és a személyes poggyászban.

Annak ellenére, hogy mindkét ország tagja a dél-ázsiai szabadkereskedelmi terület (Safta) alakult 2006 januárjában, a kereskedelem a két ország között van természetellenesen kicsi.

Összes kereskedelmi, export és import, India és Pakisztán között 2008-ban elérte a kicsit több, mint 2 dolláros milliárd euróra.

Összes kereskedelmi szinten, export és import, India és Pakisztán között növelhetné a jelenlegi szinten US $ 2,1 milliárd mint US $ 42000000000, ha a "normális" viszony, hogy tartsa a két országban.

Akkor mi tartja vissza kereskedelmet a két ország között  Megszorítások a gazdasági integráció közé tartozik a magas vám-és nontariff akadályok, a nem megfelelő infrastruktúra, bürokratikus tehetetlenség, a túlzott bürokrácia, és a közvetlen politikai ellenzék.

India díjszabás továbbra is magas, különösen az áruk különösen érdekes, hogy Pakisztán, mint például a textil-, bőr-, és ásványi ónix és nontariff akadályok jelentős.

Szintén Pakisztán fenntartja meglehetősen szűk pozitív listát (mintegy 1400 tétel) az áruk, hogy India is exportálhatnak Pakisztánba.

Októberben 2011 hatóságok azt tervezik, hogy nyissa meg a második kereskedelmi ellenőrző poszt Wagah határ Pandzsáb állam, az egyetlen szárazföldi átkelő a két ellenséges szomszéd, a kísérlet, hogy növeljék kereskedelmi mennyiségben.

Míg India a Kínával folytatott kereskedelem egekbe szökött dollár 60 milliárd a kétirányú India-Pakisztán kereskedelem volt a csekély $ 1800000000 ebben az évben március 31, 2010, lényegében változatlan az elmúlt öt évben,  Az új check-üzenet egy jó kezdet. Indiai tisztviselők becslése kétirányú kereskedelem könnyen ugrani a $ 2,7 milliárd rövid távon. De nem lesz földcsuszamlásszerű változást hozott a kereskedelmi volumen, amíg mindkét ország komoly erőfeszítéseket, hogy bővítse a termékek listáját, hogy a kereskedelem egy másik.

Ebben az évben és első alkalommal 35 év, a pakisztáni kereskedelmi miniszter vezetésével üzleti delegáció India a múlt héten. A kíséret is közel 80 vezető ipari, a kereskedők és a magas rangú tisztviselők. Van, ami a pakisztáni kereskedők kapott egy esélyt, hogy keveredik a szintén lelkesen, az üzleti indiai társaik.

India és Pakisztán szerdán megállapodott, hogy közösen dolgozzanak megduplázódott a kétoldalú kereskedelem $ 6000000000 évente a jelenlegi szinten 2700000000 $ 2014-ig. Azt is elhatározta, hogy hozzanak létre egy liberalizált vízumrendszer novemberétől 2011 üzleti közösségek két nemzet.

Pakisztán elkötelezte magát egy ütemterv végrehajtására preferenciális kereskedelmi kapcsolatokat Indiával, előírt a dél-ázsiai szabadkereskedelmi megállapodás (Safta). Az új üzleti vízumrendszer várhatóan lehetővé teszi a többszöri beutazásra, és lehet időtartama legfeljebb egy év.

Annak ellenére nyújtott Pakisztánnak az MFN státuszt, India számos nem vámjellegű akadályok a helyén - mint szigorú minősítési kód, vámszabályok, biztonsági és szállítási korlátozásokat -, amelyek gyakorlatilag lehetetlenné a pakisztáni kereskedők üzletet Indiában.

Forrás:



No comments:

Post a Comment