Monday, April 16, 2012

Kako je dobil podtalnice onesnaženi z jedrsko nesrečo Fukoshima


Kako je dobil podtalnice onesnaženi z jedrsko nesrečo Fukoshima

Fukushima onesnaženje podtalnice, bi lahko bil najhujši onesnaženje v zgodovini jedrske industrije. Problem je začelo, ko stanovanjske reaktor številka 3 je v jedrski elektrarni Fukushima energije na Japonskem eksplodirala na 14. marec 2011 ob tako velikem 9,0 potres od obale Japonske vzhodu. Reaktor številka 3 je bilo napolnjeno z gorivom kontroverzno imenovano MOX (mešani oksid) - mešanica plutonija in urana oksidi - in je bil za začetek proizvodnje električne energije približno en mesec po.

Zdaj pa o tem, da MOX je zelo sporno gorivo. Leta 1997 pismu napisal, da tedanji predsednik Bill Clinton, 171 organizacij združili ki zahteva, da predsednik prepove uporabo plutonija gorivo MOX v komercialnih jedrskih reaktorjev. Obstaja ugotavlja, da nekatere skrbi glede varnosti, ki jih predstavljajo MOX v primerjavi s tradicionalnimi gorivo uran vključuje bolj občutljivo proizvodnjo gorivnih palic za zaščito pred kontaminacijo, večje tveganje za izgubo nadzora med obratovanjem reaktorja kljub prisotnosti dodatnih kontrolnih palic, sprostitev cepitve plini, in korozijo gorivnih palic med delovanjem reaktorja.

Tudi Greenpeace je moral imenovati celotno stran proti uporabi MOX goriva na njihovi spletni strani. "MOX v reaktorju je bolj nevaren, ker plutonija je bolj reaktiven in s tem bolj vroče gorivo lahko povzroči povečano lokalizirano taljenje goriva v reaktorju."

S temi nevarnostmi, znan vnaprej, strokovnjaki ugotavljajo, da je japonski otok "samo navaden srečo zaradi ugodnih vremenskih razmer v času nesreče. Vetrovi so bili piha na morje, ko eksplozije je prišlo v reaktorjih. To je preprečilo zrak nosi particals se razširil nad kopnim povzroča neprimerna za bivanje območja. Čeprav je veter, ki je velik del airborn radioaktivnih delcev v morje. Still, podtalnico, ne sme premakniti na morje, ampak opravljajo radioaktivnosti še North celinskih vodah. In poleg tega obstajajo pomisleki glede blata. Je bilo blata prodajajo kot gradbeni material .

Več znaki resne okužbe sevanja v bližini in Fukushima Daiichi jedrski elektrarni so bile ugotovljene. Z najnovejšimi podatki iskanju podtalnice, ki vsebujejo radioaktivni jod 10.000-krat pravni prag in koncentracija radioaktivnega joda-131 v bližini morske povečal na najvišji ravni še ni. Radioaktivna snov je bila potrjena iz podzemne vode, za prvič po 11 marec potres in cunami udaril jedrske elektrarne na pacifiški obali, udarec jasno reaktorji "ključne funkcije hlajenja.

Inženirji pri prizadela japonskega Fukushima Dai-ichi jedrske elektrarne so opustili poskus stabilizacije reaktor številka 3, ki jih je poplava z vodo, ugotovila, da je taljenje palice goriva ustvarili luknjo v komoro, ki nekaterim 3.000 ton onesnažene vode, da pušča v kleti reaktorske stavbe, kar zbuja skrb glede kontaminacije podtalnice. Poleg tega nudi nadaljnje črpanje vode iz reaktorjev 5 in 6, ki vodi do verjetno onesnaženje podtalnice. Blato iz čistilnih naprav je bilo ugotovljeno, da imajo radioaktivne kontaminacije.

Jedrski inženir, Arnie Gunderson v Associates Fairewinds, razpravlja, kaj bi se zgodilo, če bi veter prepihani proti Japonski, ne pa v Tihem oceanu v času jedrske krize rastlin. Arnie Gundersen obravnava tudi teorije o eksploziji na reaktorju # 3 gorivo bazen. On govori o vprašanju poziv kritičnosti dogodek z obstoječo prednostno. Na reaktorju SL-1 v Idaho, ki jih upravlja ameriške vojske, mornarice Elektrikar je Mate Richard C. Legg je stala na vrhu reaktorske posode za gorivo, ko palico strel gor in Impaled in mu zabodena do stropa.

Obstajajo lahko ljudje, ki lahko rekli, da res ni bilo smrtnih žrtev imamo bilo pričakovati. Za tiste ljudi, Sam pravi: "No, problem je, da je veter je pihal na morje. In drugi problem je, kot je dr Wing razpravljali v zadnjem času. Kaj ste storili, je še niste odpraviti raka, ki ste jih jih razprostrejo na svetovno prebivalstvo, tako da res lahko bilo bolj težko določiti, katerih rak je rak Fukushima in katerih ne. Vendar pa je ne zmanjša število rakavih obolenj. To je zagotovo rešil japonskega živijo blizu reaktor zelo.



Viri:

No comments:

Post a Comment