Thursday, April 12, 2012

geld voor stemmen case opbrengst van


geld voor stemmen case opbrengst van

De politie arresteerde Delhi Sohail Hindustani, een Bharatiya Janata Yuva Morcha activist, op Chanakyapuri hier op woensdag na verhoor hem voor meer dan zeven uur in de cash-for-stemmen scam geval.

Hij werd formeel gearresteerd rond 6 uur, onder de preventie van corruptie wet, en zal worden geproduceerd in de rechtszaal op donderdag. Hindoestanen is de tweede persoon gearresteerd te worden in het geval in minder dan een week.

Sanjeev Saxena, waarvan wordt beweerd dat een assistent van de toenmalige Samajwadi partij secretaris-generaal, Amar Singh te zijn, werd gearresteerd op 17 juli, nadat het Hof van Cassatie trok de Delhi politie voor een slordige probe.

Eerder Hindoestaanse vertelde journalisten buiten de politie complex dat hij de politie te vertellen wat hij had verteld van de parlementaire commissie die het schandaal, dat het Europees Parlement wiegde op 22 juli 2008 gesondeerd.

Hindoestaanse beweerde dat hij was benaderd door de heer Amar Singh en een aantal leiders van het Congres voor "regelen" Bharatiya Janata Party Kamerleden voor het vertrouwen stemmen.

Het Hooggerechtshof op vrijdag 05 augustus 2011 vroeg de politie om de sonde te nemen om zijn logische conclusie en een eindverslag in drie weken in te dienen.

Een bank van de raadsheren Aftab Alam en RM Lodha, terwijl klagen dat een tussenpersoon van de "goedkoopste soort" mocht parlementaire procedures ontsporen, aangeduid als de sonde zo ver als "half-hearted, zinloos en hopeloos" uitgevoerd. "Delhi de politie in staat is om te doen onderzoek zo goed als elke andere organisatie. Maar Delhi politie schijnt te hebben remmingen. Je moet laten vallen de remming," de bank vertelde Extra Solicitor General Haren Rawal verschijnen voor de politie-afdeling.

Delhi politie op woensdag chargesheeted Amar Singh, Ashok Argal, Mahaveer Bhagoda, Phagan Singh Kulaste, Sudheendra Kulkarni, Sanjeev Saxena en Sohail Hindoestanen in de cash-for-stemming geval. De politie heeft gevraagd voor de sanctie van de Lok Sabha Speaker aan chargesheet Ashok Argal want hij is een zittende BJP MP. Delhi politie zal het dossier van de stand van zaken in het Hof van Cassatie op 2 september. De politie op 18 augustus vertelde een Delhi rechtbank dat de sonde in de 2008 cash-for-stemmen scam voltooiing naderde en het zou het chargesheet bestand voordat het op 25 augustus.

Hindoestaanse raadsman beschuldigde de politie van het niet verstrekken van hen of zelfs de rechter de volledige feiten van de zaak.

De heer Singh, een voormalig leider van de Partij Samajwadi, werd gearresteerd op 6 september en verzonden naar Tihar gevangenis voor zijn vermeende betrokkenheid bij omkoping van parlementsleden vóór het vertrouwen stemming in het Parlement in juli 2008.

De rechtbank had, afgelopen woensdag, voorbehouden zijn bestelling op de borgtocht toepassingen tot en met 24 oktober. De uitspraak was gekomen nadat de Delhi politie ingediend voor de rechtbank dat de All India Institute of Medical Sciences (AIIMS), waar Amar Singh is toegelaten, zei in haar rapport dat de MP de toestand kritiek was en hij had een constante monitoring.

De 55-jarige leider is op dit moment toegelaten tot AIIMS waar hij aan gebracht op 12 september van Tihar gevangenis na klagen van braken en pijn in de nieren. Hij is onder behandeling voor nier-infectie is er sinds die tijd.

De heer Singh, die een diabeticus, onderging een niertransplantatie in september 2009 en intestinale chirurgie 10 jaar geleden. Hij lijdt ook onder hoge bloeddruk, tuberculose-infectie, chronische nierziekte en infectie van de urinewegen.

De heer Singh is een ervan beschuldigd samen met de drie BJP Kamerleden die zouden zijn omgekocht in 2008 - Ashok Argal, Faggan Singh Kulaste en Mahavir Singh Bhagora. Van het trio, alleen de heer Argal is een portie partij MP. Voormalig assistent Senior BJP leider LK Advani's Sudheendra Kulkarni en activist Suhail Hindoestaanse en Sanjeev Saxena worden ook genoemd als beschuldigden in de zaak. Allen zijn chargesheeted door de Crime Branch van de Delhi politie. Aangevoerd werd dat de heer Singh een criminele samenzwering om de toenmalige BJP Kamerleden om te kopen om hun stemrecht invloed in de motie van wantrouwen in de Lok Sabha in 2008 tegen Manmohan Singh geleide UPA overheid uitgekomen. Op het moment van het vertrouwen stemmen, was hij een senior leider met de Samajwadi partij.

BJP dinsdag het onderzoek ondervraagd in de 2008 cash-for-stemmen case te zeggen terwijl er geen maatregelen zijn genomen tegen degenen die profiteerde in de zwendel, degenen die blootgesteld, het zijn achter de tralies. Hij zei dat het jammer was dat degenen die "blootgesteld" de zwendel zijn achter de tralies ", zelfs op Diwali".

Voormalig BJP Kamerleden Faggan Singh Kulaste en Mahavir Bhagora samen met de voormalige assistent van fractievoorzitter LK Advani Sudheendra Kulkarni zijn in gerechtelijke bewaring, terwijl verdreven Samajwadi leider van de Partij Amar Singh is op borgtocht vrijgelaten om gezondheidsredenen.

"Het hele land is opgewonden," zegt Prasad vooruit Leider van de oppositie in de vergadering Lok Sabha Sushma Swaraj met de drie in Tihar Jail.

De Delhi High Court op maandag bleef een rechtbank om afgifte oproep tot Samajwadi partij Raman Singh te verschijnen als een verdachte in 2008 cash-for-stemmen scam geval.

"De procedure voor de rechtbank moet worden gebleven tot de volgende datum van de hoorzitting die is op 15 november" Justitie Suresh Kait zei terwijl Raman's pleidooi dat hij niet worden gedwongen te verschijnen als een beschuldigde voor de rechtbank. De rechter, die een bericht naar Delhi politie na kennis te hebben genomen van de petitie uitgegeven, zei de 'audio-video-cd's van de geheime operatie "ook worden voorgelegd aan het op de volgende datum van het gehoor.

Eerder had de lagere rechter veegde de schone chit aan Singh in de zwendel en gaf een te roepen als een beschuldigde hem tot 3 november te zeggen "er was voldoende materiaal om aan te tonen dat hij een deel van de vermeende criminele samenzwering."

Bronnen:

No comments:

Post a Comment