Sunday, November 13, 2011

Scăderea fertilităţii din 1950 pînă în anul 2011


Scăderea fertilităţii din 1950 pînă în anul 2011

Fertilitatea are, de asemenea, redus la jumătate, de la 6 naşteri la o femeie la 2,5 în această perioadă, deşi există diferenţe regionale Stark - fertilitate este de 1,6 naşteri la o femeie în estul Asiei, dar 5 pe femeie, în unele părţi ale Africii.

Raportul ONU a găsit o "cerc vicios" al sărăciei extreme, insecuritate alimentară şi inegalitate care duc la rate crescute a mortalităţii, care, la rândul său încurajează rate ridicate de natalitate.

Prin investiţii în sănătate şi educaţie pentru femei şi fete se poate rupe cercul ţărilor, astfel cum a îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă va permite părinţilor să fie mai încrezători că copiii lor vor supravieţui, şi, prin urmare, au familii mai mici.

Sute de milioane de femei ar prefera sa aiba familii mai mici, dar nu sunt în măsură să îşi exercite această preferinţă din cauza unei culturi de represiune.

Permiterea femeilor şi fetelor o mai mare libertate şi egalitate, le va ajuta să facă propriile alegeri cu privire la fertilitate.

Atunci când femeile au drepturi şi oportunităţi egale în societăţile lor şi atunci când fetele sunt educate şi sănătoase, ratele de fertilitate toamna.

Cu o creştere mare a populaţiei, multi oameni de stiinta prezic faptul că presiunea asupra productivităţii agricole şi alimentare şi a altor resurse naturale, poate deveni intolerabil, precum şi condiţiile pentru cele mai sărace oamenii vor continua să se deterioreze, mai degrabă decât îmbunătăţirea.

Surse:
foweb.unfpa.org


No comments:

Post a Comment