Wednesday, November 9, 2011

Rick Perry foreslår amerikanske militær rolle i Mexico narkokrigen


Rick Perry foreslår amerikanske militær rolle i Mexico narkokrigen

"Det kan kræve vores militære i Mexico arbejder i samråd med dem for at dræbe disse narkokarteller og holde dem væk vores grænser," Rick Perry sagde. Han tilføjede: "Men jeg synes, det er meget vigtigt for os at arbejde med dem for at holde dette land i at gå konkurs". Perry sagde, at som præsident, vil han arbejde med Mexico på samme måde, som USA har arbejdet med Colombia for at bekæmpe narkokarteller.

"Den måde, at vi var i stand til at stoppe narkokartellerne i Colombia var med en koordineret indsats," sagde han i en kampagne tale i New Hampshire. "Det kan tage vores militære" samarbejde med den mexicanske regering til at vinde Mexicos narkokrigen, sagde han.

Et sådant skridt ville gå langt ud over den nuværende amerikanske engagement i Mexico narkotika krig, og det er sandsynligt at forstyrre den mexicanske regering. Mere end 42.000 mennesker er blevet dræbt i Mexicos narkotika fejder, siden præsident Felipe Calderon tiltrådte i 2006. Mexico kraftigt modsætter sig enhver amerikansk militært engagement i sit område, selv om det har modtaget mere end $ 1 milliard i støtte fra USA til at påtage sig karteller.

Efter talen, sagde Det Hvide Hus, at det ville fortsætte sin "historiske niveau for samarbejde med Mexico" for at beskytte folk på begge sider af grænsen. Obama-regeringen i øjeblikket giver betydelig materiel støtte til de mexicanske sikkerhedsstyrker, samt et tæt efterretningssamarbejde.

At udsendelsen af ​​amerikanske militærstyrker på mexicansk område vil næsten helt sikkert være uacceptabelt for de mexicanske myndigheder.

Mexico mistede omkring halvdelen af ​​sit område til USA efter en krig i 1840'erne og har siden været meget beskyttende overfor sin suverænitet. USA har også indsat National Guard tropper at øge sikkerheden ved grænserne, og bruger førerløse drone fly til at indsamle efterretninger inde Mexico. Mexicos præsident har presset USA til at gøre mere for at reducere efterspørgslen efter narkotika blandt dets borgere og for at mindske strømmen af ​​våben fra USA til kartellerne.

Nogle kommentatorer siger, at disse bemærkninger synes at være en ny fejlinformation om udenrigspolitiske af Texas guvernøren, der kæmper for at holde fast i kappe frontløber for den republikanske nominering. Perry, en af ​​to vigtigste republikanske kandidater til at tage på præsident Barack Obama i 2012-valget, er snublet før på udenlandske udstedelser. Han gav et usammenhængende svar under en debat mellem kandidaterne i sidste måned på et spørgsmål om, hvad han ville gøre som præsident, hvis Taleban fik fat i atomvåben.

Kilder:

No comments:

Post a Comment