Tuesday, November 29, 2011

Κίνα προσελκύει περισσότερους αρχιτέκτονες


Κίνα προσελκύει περισσότερους αρχιτέκτονες

Κατασκευαστική βιομηχανία της Κίνας προσελκύει διεθνούς φήμης αρχιτέκτονες στην κινεζική αγορά.

Η παλίρροια της εμβάθυνσης της παγκοσμιοποίησης έχει ενσωματώσει την Κίνα και τον κόσμο περισσότερο από ποτέ πριν. Σήμερα η Κίνα απορροφά νέες ιδέες και τάσεις στην αρχιτεκτονική από κάθε γωνιά του κόσμου μέσω της τηλεόρασης, των δικτύων και των άλλων σύγχρονων τεχνολογιών πληροφορικής.

Κίνα Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Expo αποτελεί ένα κορυφαίο γεγονός στην βιομηχανία οικοδομών και κατασκευών στην Κίνα. Για τα τελευταία 4 χρόνια, η Κίνα Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Expo προσέλκυσε περισσότερους από 1.500 εκθέτες από περισσότερες από 30 χώρες, πάνω από 10.000 επισκέπτες από το εξωτερικό και επισκέφθηκε το expo, τώρα έχει γίνει η μεγαλύτερη επιρροή και περιεκτική εκδήλωση κτίριο στην Κίνα.

Αρχιτέκτονες από όλο τον κόσμο συναντιούνται σε συνέδρια και φεστιβάλ. Για παράδειγμα, τον ανταγωνισμό για να

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο - Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής προσέλκυσε συμμετοχές από νότια μέχρι το Τασμανία να το βορειότερο Αρκτικό Κύκλο στη Νορβηγία, με χώρες όπως η Λιβύη, την Αϊτή και την Καμπότζη που εμφανίζονται για πρώτη φορά μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Κίνα, Αυστραλία, Ιαπωνία, Ισπανία, τη Βραζιλία, την Τουρκία και τη Σκανδιναβία, όλα εκπροσωπούνται ικανοποιητικά. Τα έργα περιλαμβάνουν ένα θέατρο κατασκευασμένο από άχυρο στην Εσθονία, μια σχολή ποδοσφαίρου στο Σοβέτο, ένα ξενοδοχείο δέντρο στη Σουηδία και ένα τεράστιο βράχο που μοιάζει με εκκλησία στο Μεξικό.

Γάλλο αρχιτέκτονα Paul Andreu παραδόθηκε αυτό που αποκαλεί μια φορά-in-a-μοναδική ευκαιρία, όταν οι κινεζικές αρχές διάλεξε τον να σχεδιάσει ένα υπερσύγχρονο κτίριο της όπερας στο κέντρο του Πεκίνου. Το έργο ύψους 300 εκατ. ευρώ (ΗΠΑ 430 εκατομμύρια δολάρια) όπερα είναι μια στρογγυλεμένη τιτανίου και κατασκευή από γυαλί.

Κίνα κατασκευάζει ένα τεράστιο ποσό, έτσι ευκαιρίες είναι τεράστιες. Αλλά η Κίνα έχει επίσης πολλές φιλοδοξίες. Για χρόνια, δεν κάνουμε πολλά, και είχαν μείνει πίσω. Τώρα, κάνουν τον χαμένο χρόνο.

Το 90.000 θέσεων "Φωλιά του πουλιού» στάδιο, η οποία έγινε το επίκεντρο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 με τα θέματα της δια-κλείδωμα χαλύβδινες δοκούς, είναι ίσως το πιο γνωστό από καινοτόμες δομές που ορίζοντα dot Κίνας.

Ο διάσημος Βρετανός αρχιτέκτονας Norman Foster, ο οποίος σχεδίασε το πολυδιαφημισμένης Terminal 3 στο διεθνές αεροδρόμιο του Πεκίνου, είναι η κατασκευή και η έδρα για CITIC Bank στην ανατολική πόλη της Hangzhou.

Ma Qingyun, του οποίου η εταιρεία Mada s.p.a.m. έχει αμέτρητα σχέδια σε ολόκληρη την Κίνα, ονομάστηκε ένας από τους πιο σημαντικούς σχεδιαστές στον κόσμο από το BusinessWeek πέρυσι, μαζί με την Hadid.

Michael Tunkey, η Σαγκάη με βάση το συνεργάτη σε διεθνές Σχεδιασμός εταιρεία Cannon, δήλωσε ότι άλλες χώρες στην Ασία αποδεικνύονται επίσης ένα όφελος για τους αρχιτέκτονες.

Ο Frank Gehry, σχεδιαστής της Walt Disney Λος Άντζελες του Μεγάρου Μουσικής, επιδιώκει έργα σε ασιατικές χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία είναι πιο αργή πτυχώσεων των ΗΠΑ αύξηση της ανάπτυξης στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Ο αρχιτέκτονας είναι ανταγωνιστικά να σχεδιάσει ένα μουσείο σε ένα από τα ταχύτατα διευρυνόμενη μητροπολιτικές περιοχές της Κίνας, καθώς και μια «πολύ πνευματικό είδος του κτιρίου» στην Ινδία. Ότι αναμένει να υπογράψει σύμβαση εντός τριών έως τεσσάρων μηνών, θα πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία για την κινεζική μουσείο. Μία πρόκληση του σχεδιασμού σε μια χώρα όπως η Κίνα είναι η μικρότερη αμοιβή για τα έργα, είπε ο Gehry. Αρχιτέκτονες πληρώνονται ένα ποσοστό του κόστους κατασκευής, τα οποία στην Κίνα είναι περίπου το ένα τρίτο από αυτά που είναι στις ΗΠΑ, είπε.



Πηγές:

C-Ville
BabyCenter
professorshou..

No comments:

Post a Comment